Верховна Рада скасувала нульове розмитнення автівок. Що відомо?

Верховна Рада скасувала нульове розмитнення автівок. Що відомо?

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики повернула мита та оподаткування ПДВ на імпортні товари та розмитнення авто — з 1 липня.

Відповідний урядовий законопроект №7418 підтримали одразу в двох читаннях — 234 голосів. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Крім цього, Рада в першому читанні схвалила «митний безвіз» (№ 7420) та приєднання до системи режиму спільного транзиту.

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?19" data-telegram-post="yzheleznyak/1820" data-width="100%">

Додамо, що 9 квітня, Верховна Рада звільнила від митних платежів усі транспортні засоби, що ввозяться до країни. Українців звільнили від сплати ПДВ, акцизу та ввізного мита під час розмитнення автомобілів. Закон про "нульове розмитнення" дозволяє без сплати податків ввозити до України транспортні засоби на час дії військового стану - поки що, це до 23 серпня.

Це було зроблено для того, щоб швидко доставити автомобілі для армії, тероборони та всіх гуманітарних і військових потреб. А також, щоб відновити автопарк простих українців, чиї автомобілі були знищені у результаті бойових дій.

Раніше, нагадаємо, у квітні вже подавали законопроект, який скасовує пільгове розмитнення. Причини ті самі — дефіцитний бюджет недотримує доходів, під час війни часто ввозять автомобілі преміумкласу.

Вінницькі активісти, які завозять автомобілі на потреби ЗСУ, розкритикували цю ініціативу. Мовляв, треба додати лише одну правку, завдяки якій вдасться зберегти «нульове» розмитнення — «заборонити продаж/відчуження та інші операції з ввезеним транспортним засобом, з терміном на 1 рік».

31 травня у парламенті з’явився проект закону, який скасовує нульове розмитнення для транспортних засобів. 

 

Читайте також:

Цей день в історії, 21 червня. Яке сьогодні свято, традиції та прикмети

Як поставити на облік авто за дві години через електронну чергу? Ми перевірили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Сергей Рудой

    Гандони
  • Владислав Демчук

    Урааааа!! Нарешті закінчиться!
  • Vladimir Derganov

    Без різниці, на цьому всерівно одні бариги заробляли, для простих людей ніколи нульового розмитнення не було.
  • Robert Micadaro

    Якраз хлопці з фронту зібрали на авто - тримайте податок

keyboard_arrow_up