В Україні зростуть тарифи на газ. Гройсман розповів про причини

В Україні зростуть тарифи на газ. Гройсман розповів про причини

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначає, що Україна визнає свої зобов'язання в підвищенні цін на газ.

Про це він заявив на брифінгу в Луцьку.

— Питання про підвищення цін на газ дуже непросте. Ви знаєте, що є зобов'язання про те, що ціни на газ будуть рости в умовах підвищення світових цін на газ. Я вже рік цю ситуацію стримую ... Однак зараз стоїть питання про чергове підвищення, — заявив глава Кабміну Володимир Гройсман.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Він нагадав, що підвищення цін на газ, які зараз встановлені на рівні 6,9 гривні за кубометр, є запорукою продовження залучення фінансування на міжнародних ринках.

— Це вимога виникла тому, що нам потрібна робота з зовнішніми запозиченнями, — пояснив колишній мер Вінниці, який зараз очолює український уряд.

Як відомо, з липня 2017 року Україна знаходиться в складному переговорному процесі з Міжнародним валютним фондом щодо газового питання. МВФ наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може скласти від 30% до 60% у зв'язку зі зростанням цін на міжнародних ринках.

Читайте також:

Зростання цін на газ: в Кабміні розповіли, як будуть допомагати населенню

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • fank franko

    Кому потрібна співпраця з МВФ? народу-ні,Бізнесу-ні,військовим -ні.Співпраця з МВФ потрібна тільки корумпованому злодійському уряду Порошенко,Яценюк,Гройсман.Їм конче необхідно отримати останній в їхній каденції кредит,для поповнення своїх офшорних рахунків,забезпечення майбутнього себе і своїх дітей,родичів та знайомих.Чи цікавить їх наша доля та благополуччя кожного українця-та їм на це глибоко начхати.Це витікає з останніх реформ та постанов.Вони нас душать автомобілями,вбивають зі зброї, а ми мовчимо і чекаємо "справедливого" суду,який в Україні неможливий апріорі! Вони знову хотять до влади! З виборчих бюлетенів зникла графа_Не підтримую жодного з кандидатів.Про махінації на виборах я вже мовчу. Кредитні гроші  йдуть не на розбудову економіки,а йдуть на офшори.
  • Kazimir

    Все, кто недоволен, поскачите. Не попустило? Скачите еще, попустит.
  • Антон Петров

    Пока народ политически безграмотный его будут давить сколько захотят. Есть два класса - пролетариат и буржуазия. Первых большинство, а живут лучше вторые.

    Два вопроса: Почему? и На кой оно надо?

    Kazimir reply Антон Петров

    Читайте дедушку Ленина, там есть все ответы.
  • Виктория Домбровская

    Во всем виновато МВФ и ..зовнішне позичання..А мы тут причем.Крадите меньше и не будете отдалживать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up