«Усі дають хабарі». Вінничани про те, як часто доводиться давати «на лапу»

«Усі дають хабарі». Вінничани про те, як часто доводиться давати «на лапу»

Запитали вінничан, чи доводилось їм коли-небудь давати хабарі. Четверо з шести відповіли схвально.

Юрій (78), пенсіонер:
- Навіть не згадаю зараз. Може й доводилось колись, може раз-два кому й давав. У молодості це було неприпустимо, а зараз навіть якби треба було комусь дати - не вийде. Економлю на всьому

 

Євген (46), приватний підприємець:

Відео дня

- Усі дають хабарі. І викладачам в інститутах, і лікарям в лікарнях, навіть щоб влаштувати дитину в садочок, треба дати. У поліклініках - фонди, де не даси кілька гривень, то й довідку не випишуть.

 

Надія (74), пенсіонерка:

- Поки на пенсію не пішла, нікому нічого не давала. А як обсіли хвороби, потрапила в лікарню, от тоді вже почалося. Як не даси грошей, то і не подивляться. І це всіх стосується - і лікарів, і медсестер.

 

Наталя (40), економіст:

- Було таке. Давно, ще коли в інституті вчилася. Але це було не систематично, питання з якимось заліком чи іспитом треба було вирішити. А після того якось обходилася без хабарів.

 

Микола (17), студент:

- Та ні, не доводилось. І сподіваюся, що ніколи й не доведеться. Я проти хабарів, зараз не той час уже. Як ніхто не буде давати хабарів, то й ніхто їх і не буде брати. Хоча знаю, що іноді виникають ситуації, коли без цього не обійтися.

 

Марія (25), медпрацівник:

- Хабара ніколи не давала, а подяку - так. Викладачеві за гарно надану інформацію. Взагалі, часто кажуть, що у вузах вимагають хабарі, типу: не даси - не здаси”. Але це не так. Можна вчитись і без хабарів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Daily

    рабське розуміння  як це не  дати переді мною цар а я холоп треба дати бо дід давав і батько давав бо дохтор не так в зуб загляне.
  • nazar vitrenko

    вот именно - приучат детей со школы , что нужно дать,потом институт тоже дать(как сейчас помню 3 раза курсовую переделывал у осиповой в торговом ,пока не заплатил, хотя она отвечала всем критериям) , как следствие корумпированный, необразованый , человек, знающий ,что можно взять - готов к работе. диктатор нужен : взял, украл - расстрел или каторга в шахтах.

    Olvol reply nazar vitrenko

    Был уже лесоповал, но наказанные завыли, что лесоповал - это геноцид. Наверное, они думают, что железная дорога может построиться сама собой?!

    Anonymous reply nazar vitrenko

    у нас в стране не расстрел а "ковровые бомбометания" проводить нужно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up