Україна запускає авіасполучення: куди можна полетіти (Інфографіка)

Україна запускає авіасполучення: куди можна полетіти (Інфографіка)
  • Україна у понеділок, 15 червня, запускає міжнародне авіасполучення. Однак вінничани не зможуть полетіти. Більшість країн залишає обмеження для в'їзду.

Країни Європи залишаться закриті для більшості українців до липня, повідомляє Сьогодні.

Єврокомісія 11 червня ухвалила механізм, який регулює допуск на територію країн ЄС і Шенгенської зони громадян третіх держав. Заборона на туристичні поїздки іноземців, яка повинна була завершитися 15 червня, продовжена до 30 червня.

Поки українці можуть в'їхати до країн Європи, якщо:

Відео дня

Такі ж правила залишаються в Грузії, Вірменії, Азербайджані, Молдові.

 

Є кілька країн, які не закривали кордон і авіасполучення.

Білорусь дозволяє іноземцям в'їжджати, але потрібно провести 14 днів на самоізоляції.

Велика Британія теж не забороняла авіаперельоти. Перед поїздкою треба заповнити онлайн форму, вказати контактні дані та місце самоізоляції. Після прибуття потрібно самоізолюватись на 14 днів. За порушення обсервації штраф 1000 фунтів стерлінгів (більше 33 тис. грн).

Ірландія – після прибуття потрібно заповнити спеціальну форму з контактними даними і провести 14 днів на самоізоляції.

Німеччина заборони на перельоти не встановлювала. Однак є обмеження для громадян деяких країн. Так, в країну можуть потрапити тільки громадяни ЄС, члени сім'ї громадянина Німеччини, працівники місцевих підприємств. Після приїзду – 14 днів самоізоляції. За порушення карантину – штраф до 25 тис. євро.

До Чехії можуть потрапити українці з візою D або якщо є дозвіл на проживання у країнах ЄС. Для мандрівників країна закрита.

Для туристів країни почнуть відкривати кордони з 1 липня. Поки Україна домовилася з Грузією і Туреччиною про відновлення авіасполучення з наступного місяця. У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що переговори також тривають з Азербайджаном, Болгарією, Кіпром і Грецією.

Українські та іноземні авіакомпанії з 15 червня заявили про готовність почати міжнародні рейси з України до Австрії, Ізраїлю, Латвії, Нідерландів, Німеччини, Швейцарії, Польщі, Угорщини, Португалії, Данії, Греції, Литви, Словаччини, Естонії та Великої Британії.

Уряд 12 червня відкрив пункти пропуску в аеропортах і дозволив в'їзд для іноземців. В країну можуть потрапити іноземці, які не є громадянами країн із значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, з 15 червня українців готові приймати Албанія і США без обмежень на кордоні. Британія з дотриманням карантину на 14 днів. Туреччина – без обмежень на кордоні, але з тестуванням після прибуття. З 27 червня Туніс дозволить авіасполучення з Україною з необхідністю пройти тестування після прибуття.

Зростання захворюваності може залишити українців без подорожей

Є країни, які заборонили вже в'їзд громадянам України. Це пов'язано з високими показниками захворюваності у країні. Наприклад, Латвія заборонила польоти до країн, де захворюваність перевищує 25 осіб на 100 тис. населення. В Україні цей показник становить 33 особи на 100 тис. населення. Такий же критерій прийняла Чорногорія, яка відкрила кордон для 100 країн, і України в цьому списку немає.

Новий порядок Єврокомісії про відкриття кордонів для третіх країн передбачає постійне оновлення "зеленого списку" третіх країн. У нього будуть включати держави, в яких рівень захворюваності менший або знаходиться на рівні, який в середньому в ЄС.

"Якщо ми говоримо про польоти з України в ЄС, то в Європі розглядають різні дати поновлення польотів. Рішення по Україні, швидше за все, буде прийматися додатково, на підставі даних про поширення коронавірусу. Як ми бачимо, країни Європи не довіряють даним, які публікують у Східній Європі. Це ще пояснюється і тим, що аеропорти у Києві та Чернівцях віднесені до аеропортів з підвищеним ризиком поширення коронавірусу. Ці фактори будуть враховуватися при ухваленні рішення", – говорить Богдан Долінце.

В порядку Єврокомісії йдеться, що основними критеріями для відкриття кордону будуть:

  • кількість нових інфекцій на 100 000 населення;
  • тенденція до зростання захворюваності;
  • спільна робота країни з COVID-19 з урахуванням інформації про тестування, спостереження за хворими, відстеження контактів, стримування вірусу, лікування та звітність.

Чи варто вже купувати авіаквиток

Деякі авіакомпанії вже відкрили продаж квитків з України на 15-17 червня до Польщі, Німеччини, Великої Британії, Угорщини, Латвії та інші країн, які ще не підтвердили відновлення авіасполучення з Україною. При цьому авіакомпанії не вказують, що перельотом, наприклад, з київського аеропорту Бориспіль до Амстердаму можуть скористатися громадяни ЄС і українці з правом на проживання в Нідерландах, а не всі бажаючі.

Така ситуація вже була у квітні, коли авіаперевізники почали продавати квитки на травень, до того, як уряди ухвалили рішення про продовження карантину. Насправді, ризик, що перельоти не запустять, зберігається і зараз, впевнений Долінце.

 

Читайте також:

Черговий антирекорд: в Україні вже 30 506 хворих, на Вінниччині +52 за добу та одна смерть

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Торон Туй

    Летать-то можно. Как не залететь, вопрос...
  • Семен

    Україна у понеділок, 15 червня, запускає міжнародне авіасполучення. Однак вінничани не зможуть полетіти.

    Влад reply Семен

    Мудрі віннєчанє должны летать из Борисполя я считаю. Заслужили. Можно из Одессы, например, или Львова. Самое оно.

    Влад reply Семен

    Финансирование ремонта винницкого аэропорта отложили "до лучших времен". И все благодаря "мудрым" и малоросской команде их избранника. Віннєчанє най заслужено літають коліньми.

    Семен reply Влад

    По-перше, мі коментар відносився до безграмотності автора. По-друге, Вам здається що вінничани облажались. І ви скажете  Нарешті дойшло!)))
    Ну да!!! Вся країна адекватно проголосувала і тим пишається щодня, а Вінниця ...ть думала ж..ю.  в рівній мірі за Вашою логікою пішки літати має і Одеса і Львів.
    Спробуйте свій яд не випльовувати а ковтайте)))

    Влад reply Семен

    Нет, не скажу. До кого дішло?)) До 40% мудрых по недавним рейтингам, которые продолжают поддерживают полит силу, что сдала за год кучу национальных интересов, состоит из ширпотреба и подрусни? До этих бычков дойдет только дубинкой меж рог. "Пишається щодня" - слава Богу в моем окружении нет тех, кто пышаеться этим позором. Попышаємся чуть позже этим выбором, устанем пышаться. "в рівній мірі за Вашою логікою пішки літати має і Одеса і Львів."  - никакой связи. Да и Одесса и Львов успели получить финансирование и завершить утвержденные этапы строительства. На відміну від вінницьких лохматих.

    Анонім reply Семен

    Пане Семен, плювати хотіла редакція 20 хв на безграмотність автора.
    Журналістика? Ви про Що? існує такий метод як спотворення коментаря, видалення його частини.
    Ляпи пані Бобрусь..... Без них не уявляю її публікацій.
    Копіювати у колег не звертаючи увагу що копіюєш  це є журналістика 20 хв

    Ярослав reply Семен

  • Ярослав

    Нікуди!!! Поки до нуля всі не видужають - СИДІТЬ ВДОМА!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up