Україна легалізує криптовалюту. Рада прийняла відповідний закон (ОПИТУВАННЯ)

Україна легалізує криптовалюту. Рада прийняла відповідний закон (ОПИТУВАННЯ)
  • Верховна рада підтримала у другому читанні законопроект №3637 «Про віртуальні активи», який легалізує використання віртуальних активів в Україні. На засіданні в середу, 8 вересня, за нього проголосували 276 нардепів.

В Україні щоденний обіг віртуальних активів становить 1 мільярд гривень. Але все це знаходиться в тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодною операції з віртуальними активами не платяться податки. Про це у Телеграм написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми створюємо топову юрисдикцію, де у криптокомпаній будуть прозорі умови взаємовідносин з державою, зручна робота з регулятором і вигідне оподаткування, — пише Федоров. — Будуть створені вигідні умови, які дозволять компаніям реєструватися в Україні, а не за кордоном. Бюджету отримувати податки, а підприємцям відчувати себе захищеними. Всього кілька країн у світі легалізували кріптоактіви — Німеччина, Люксембург, Сінгапур. Україна буде однією з них».

Результати голосування за законопроект № 3637 8 вересня 2021 року.

Регулятором ринку буде Мінцифра, в окремих випадках повноваження будуть у Національного банку та Національної комісії з цінних паперів. Також передбачається створення нового регулятора — Національної служби з регулювання обігу віртуальних активів (НСВА).

Відео дня

Опитування

Чи варто було Україні узаконювати криптовалюту?

 

Читайте також:

Заробляли 100 тисяч в місяць. У Ладижині викрили масштабний наркобізнес

Шукають четвертий день. У Вінниці зник 36-річний Богдан Ілик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Горошко

    Ну, теперь запануэм. Сугс.
  • Daily

    лёд тронулся господа присяжные дело мавроди живёт

keyboard_arrow_up