Ціни на газ та тарифи на електроенергію. Що зміниться для вінничан у серпні

Ціни на газ та тарифи на електроенергію. Що зміниться для вінничан у серпні
  • У серпні набувають чинності нові правила в'їзду до України, які вводяться, щоб не допустити поширення «Дельта»-штаму коронавірусу. При цьому, уже з 1 числа починають діяти нові ціни на газ.

З 1 серпня у Вінниці в муніципальному транспорті зросла вартість проїзду. Відтепер у трамваї, тролейбусі та автобусі за квиток треба платити вісім гривень.

Ціни на газ

У серпні 2021 місячні ціни на газ продовжили своє зростання, й подекуди вони вже почали перевищувати рівень 15 грн./м³. Водночас спостерігається цікавий тренд сезону — деякі постачальники газу для населення відмовляються від застосування місячних цін, залишаючи тільки річні (які, нагадаємо, не можуть підвищуватися й повинні залишатися незмінними до 30.04.2022 — відповідно до Постанови НКРЕКП № 572 від 07.04.2021).

Базові річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими, ніж місячні. Як і в три попередні місяці, в серпні річні фіксовані ціни будуть коливатися від 7,80 і до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили ціни до 9 гривень за кубометр.

Відео дня

Вартість доставки газу у регіональних газорозподільчих компаній (облгазів і міськгазів), як і раніше, буде різною. Вона залежить від тарифів на доставку (розподіл), які для кожної області та окремих міст встановлює НКРЕКП, і, як завжди, повинна сплачуватися окремо. Щодо зміни вартості доставки відомостей від НКРЕКП поки що не надходило. 

Автоматичне переведення на «Нафтогаз»

З 1 серпня набуває чинності норма про те, що якщо підприємства теплокомуненерго з якоїсь причини не отримуватимуть природний газ, українців автоматично переводитимуть до постачальника останньої надії. Іншими словами, вони стануть клієнтами «Нафтогазу».

Тарифи на електроенергію

Всупереч чуткам про підвищення тарифів на електроенергію, в серпні українці продовжать платити по 1,68 гривень за кВт*год. Проте вже з вересня тарифи можуть змінитися з введенням нової моделі ПСО на ринку електроенергії.

Крім того, на формування тарифів надалі вплинуть рішення РНБО.

Перехід на електронні чеки

З 1 серпня змінюються вимоги до фіскальних чеків. Тепер після розрахунку в касі магазину банківською картою чек збережеться в додатку клієнта. Туди ж можуть потрапляти документи про гарантію.

Нові правила в'їзду до України

З 5 серпня посилюються правила в'їзду до України, в тому числі і для самих українців. Зокрема, громадяни України зможуть безперешкодно повернутися, якщо є підтвердження повного курсу вакцинації від COVID або хоча б першого щеплення. В іншому випадку треба встановити додаток «Вдома» і протягом трьох днів здати ПЛР-тест. Якщо тест буде позитивним, то за допомогою додатку потрібно піти на самоізоляції.

При цьому по прибуттю з Росії або Індії треба йти на обов'язкову двотижневу самоізоляцію. З повним переліком обмежень можна ознайомитися за посиланням.

Електронні паспорти

З 23 серпня набуває чинності закон, згідно з яким електронні паспорти прирівнюються до паперових. Дозволяється використання цифрових версій внутрішніх ID-паспортів, закордонних паспортів та інших документів, які містять інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання.

 

                                                                                     

Читайте також:

Діти просять допомогти знайти вбивцю Григорія Барабаша. Нові подробиці

«Пішла купатись та не повернулась». Дізналися про останні хвилини життя 22-річної Ірини

«Бабине літо буде дуже довгим»: народний синоптик дав прогноз на осінь

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up