Схвалення податкової амністії і старт пільгового розмитнення «єврономерів»

Схвалення податкової амністії і старт пільгового розмитнення «єврономерів»
  • Розповімо про те, хто зможе скористатися добровільним декларуванням і що чекає на водіїв, які не розмитнили авто.

Стартувало пільгове розмитнення «єврономерів». З 15 червня розпочався пільговий період для легалізації автомобілів на іноземній реєстрації. Вартість пільгового розмитнення залежатиме від віку автомобіля та об’єму двигуна. В середньому сума складе від 1 до 3 тисяч доларів. У цій новині детальніше розповідаємо, як розрахувати суму акцизного податку та які штрафи чекають на тих, хто не розмитнить авто.

Рада схвалила податкову амністію. Сьогодні ВР підтримала законопроєкт № 5153, яким запроваджується одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх доходів. Спецдекларування буде проведено з 1 вересня 2021 року по 1 вересня 2022 року. Ставки спеціального збору в рамках податкової амністії будуть 2,5%, 5% і 9%.

Хто зможе скористатися добровільним декларуванням і які активи можна буде задекларувати, розповідаємо тут.

Відео дня

Банки Куби припинять приймати долари. З 21 червня Куба призупинить використання доларів США в банківській системі. Центробанк Куби запроваджує ці обмеження у зв’язку з торговою і фінансовою блокадою з боку США і «екстремальними» економічними санкціями, які обмежують використання американської валюти на острові. Також Центробанк Куби пояснив, яких операцій не стосуватиметься цей захід.

Стежте за економічними новинами з усього світу в нашому Telegram-каналі. Радимо підписатися, щоб не пропускати нічого цікавого!

Врегулювання боргів за газ. Рада сьогодні також підтримала в першому читанні доопрацьований законопроект 3508-д, яким пропонується реструктуризувати борги теплокомуненерго і водопостачальників за газ. Як повідомив автор документа, перед теплокомуненерго заборгованість населення становить 27 млрд грн, а заборгованість ТКЕ перед «Нафтогазом» — 47 млрд грн, також 8 млрд грн штрафних санкцій. Цей документ має вирішити питання фінансової заборгованості.

Що потрібно для продажу землі в Україні? Земля в Україні, як і будь-яка власність, є товаром. В Україні землі розподіляються, зокрема, за формою власності: державні, комунальні та приватні. Фокус нашої уваги в матеріалі за посиланням нижче буде зосереджений на земельних ділянках, що перебувають у приватній власності (а такими власниками можуть бути як юридичні особи, так і громадяни), оскільки саме ці землі часто змінюють власників.

Земля в Україні: як її продавати і що для цього потрібно

Нові ціни на паркування в столиці. У КМДА пропонують підвищити тарифи на паркування для приватних автомобілів. Там зазначають, що тарифи не змінювалися з 2009 року. Так, тариф на паркування в центральній частині міста пропонують встановити не більше ніж 35 грн/год; на прилеглих до центру територіях — не більше ніж 25 грн/год; в спальних районах залишити вартість паркування без змін — у розмірі 5 грн/год. Також у КМДА пояснили, куди підуть доходи від паркування.

Порядок формування тарифів на тепло і воду. Мінрегіон розробив проєкт постанови, який передбачає внесення змін до порядків формування тарифів на теплову енергію та водопостачання. У Міністерстві пропонують включити в структуру тарифів на тепло і воду витрати на придбання та оснащення будівель будинковими лічильниками. Як пояснили в Мінрегіоні, зараз ці витрати виведені з тарифів і оплачуються споживачами окремо.

Finance.ua

 

Читайте також:

Укрзалізниця пустила додатковий поїзд до Одеси, який курсує через Вінницю

Знову погіршиться погода. Негода вируватиме в 12-ти областях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up