Що очікує долар, євро та рубль на цьому тижні (30 серпня - 5 вересня)?

Що очікує долар, євро та рубль на цьому тижні (30 серпня - 5 вересня)?
Прогноз курсу валют на тиждень
  • На минулому тижні котирування безготівкового долара почали активно рости. Національному банку довелося двічі виходити з інтервенцією на продаж валюти, щоб загальмувати занадто швидке ослаблення гривні.

Наступний тиждень буде дуже динамічним та насиченим, повідомляє сайт Курс. 

Понеділок і вівторок — останні робочі дні місяця, попит на валюту зросте, а пропозиція знизиться, тому що експортери, яким вже компенсували податок на додану вартість, не стануть виходити з продажем валюти. У середу — початок нового місяця, і до покупців додадуться нерезиденти, які традиційно на початку кожного місяця конвертують отримані дивіденди.

Крім того, бачимо активізацію нерезидентів, що продають на вторинному ринку ОВДП і також купують валюту. Тому ймовірність, що курс безготівкового долара продовжить рости, дуже велика. Багато чого буде залежати від того, на якому рівні Національний банк вирішить загальмувати цей ріст. Є всі передумови побачити на наступному тижні безготівковий долар дорожче 27 гривень.

Відео дня
  • Готівковий долар на наступному тижні буде торгуватися в діапазоні 26,90-27,30 гривень.

Курс євро в Україні буде орієнтуватися на світовий валютний ринок FOREX і зміни курсу долара до гривні. Наступного тижня євро спробує продовжити зростання, яке почалося на минулому тижні. Діапазон коливань євро в світі зміщуємо вгору: 1,1690-1,1970 долара за євро.

  • В Україні готівковий євро будуть продавати за ціною від 31,50 до 32,10 гривень за один євро.

Російський рубль на наступному тижні продовжить рухатися в коридорі 73-75 рублів за долар, не залишаючи спроб вийти з нього. У разі, якщо ціни на нафту продовжать зростати, а американський долар — знижуватися до інших валют, то рубль цілком може на короткий час вийти з діапазону вниз.

  • В Україні готівковий рубль продаватимуть в межах діапазону 3,60-3,72 гривні за 10 російських рублів.

А ось за скільки сьогодні продають валюту у Вінниці:

 

 

Читайте також:

На провулку Українському маршрутка на тротуарі збила 10-річного хлопчика

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up