Щедрий Вівторок: вперше Вінниця долучиться до всесвітнього руху. На що збиратимуть гроші?

Щедрий Вівторок: вперше Вінниця долучиться до всесвітнього руху. На що збиратимуть гроші?

У вівторок, 3 грудня 2019 року, Вінниця вперше долучиться до всесвітнього руху «Giving Tuesday» - «Щедрий Вівторок». Онлайн збиратимуть 150 тисяч гривень на підтримку 5-ти соціально-важливих проектів.

Фонд громади «Подільська громада» в рамках Всеукраїнського дня добрих справ проведе акція «Щедрий Вівторок. На телеканалі ВІТА мотивуватимуть вінничан до дорих справ.

Унікальне онлайн шоу відбуватиметься в Креативному просторі Артинов. Амбасадори та амбасадорки добра будуть висловлювати підтримку обраним ними соціальним проектам чи громадським організаціям.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Амбасадорами добра стануть відомі вінничани.

Хто та на які проекти мотивуватиме вінничан

Віктор Бронюк - лідер гурту ТіК, підтримує збір коштів для Стипендіальної програми для музично обдарованих дітей.

За кошти програми буде надано 4, 5, а можливо, і більше, стипендій на придбання музичних інструментів. Діти, що отримуватимуть стипендію будуть відібрані в рамках проведення публічного конкурсу. Відбір здійснюватиме комісія, що складатиметься із вінничан різних професій. Віктор Бронюк також буде мати право голосу.

Фінансова директорка Промислової групи Vioil - Алла Власюк та голова правління ПАТ Вінницький олійножировий комбінат - Дмитро Чаленко, підтримують проект громадської організації «ДІА – діти».  

В рамках «Щедрого Вівторка» будуть зібрані кошти для придбання сенсорів безперервного моніторингу рівня глюкози крові для дітей, що живуть з діабетом. Завдяки такому сенсору дитина два тижні не проколює пальчики 10-20-30 разів на добу, щоб визначити рівень глюкози крові. Назва сенсора FreeStyle Libre. Вартість одного  - 1430 грн. За суму в 40 тисяч гривень зможуть придбати 28 сенсорів

Андрій Піжевський, директор креативного простору Артинов, підтримує громадську організацію «Освітній простір 2.0» з їх проектом "Майстерня шкільних ініціатив".

Майстерня шкільних ініціатив - проект, спрямований на стимулювання громадської активності шкільної молоді та сприяння розвитку партисипації в місті Вінниця. За кошти, що вдасться акумулювати під час «Щедрого Вівторка», буде проведено серію навчань для групи із 30-ти школярів. Під час якого діти навчаться перетворювати свої ідеї в проекти, згідно класичних законів проектного менеджменту. Окрім того, частина цих коштів буде направлена на, власне, реалізації тих проектів, які спродукує наша молодь.

Депутатка Вінницької обласної ради - Людмила Станіславенко, підтримує проект від громадської організації «Гармонія» - «Карта доступності для людей з інвалідністю».

В рамках проекту буде розроблено карту доступності міста (онлайн та офлайн варіанти). Ця карта допоможе людині з інвалідністю зорієнтуватись в місті, знати де вона може отримати ту чи іншу допомогу, які заклади є інклюзивними та доступними для людини з маломобільних верств населення та інші опції.

Дизайнер одягу Олександр Очеретний вирішив підтримати один з найкрасивіших видів спорту - художню гімнастику.

Представник fashion індустрії розробить ескіз гімнастичних купальників для вінницької збірної з художньої гімнастики, за яким наші чемпіонки та майстрині спорту, дівчатка-гімнастки зможуть замовити спецпошиття комплекту групових купальників та гідно і красиво представити Вінницю на змаганнях за Кубок України з художньої гімнастики, що відбудеться у грудні цього року. 

Загальна вартість виготовлення таких купальників для п’ятьох спортсменок, які тренуються щодня, не дивлячись на навчання та підготовку до ЗНО, становить більше 30 тисяч гривень. Це фінансове навантаження лягає на плечі батьків юних спортсменок, тому Олександр вирішив допомогти, а також спробувати долучити до збору необхідної для пошиття комплекту суми вінницьку громаду. Адже справа не тільки у купальниках, а й у тому, аби дати відчуття підтримку спортсменкам, які важко працюють та прославляють Вінницю і Україну. 

Усі проекти планується реалізувати  з грудня 2019 року по лютий 2020 року. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up