Робота на Tesco в Чехії – бажана і можлива (Новини компаній)

Робота на Tesco в Чехії – бажана і можлива (Новини компаній)

Мережа супермаркетів Tesco, яка є добре відомою за кордоном, проклала собі дорогу вже й в Україну, постійно розширюється і потребує нових працівників до Чехії. У рамках співпраці з транснаціональною торговельною компанією, агентство «Europa Workintense» кілька останніх років забезпечує набір працівників на різні ділянки, серед яких і операції в складських приміщеннях.

Подробиці вакансії – читайте на сайті по пошуку роботи №1 в Європі workmarket.eu за посиланням: ru.workmarket.eu/vacancy/0Z1g7Xr

Цікавість до цієї роботи в Україні виявляють багато тих, хто хотів би працювати за кордоном. Щоб задовольнити закономірний інтерес і детально розповісти про перспективи роботи в «Tesco», ми зустрілись з Тетяною БАРИЦЬКОЮ, яка є менеджером з підбору працівників до «Tesco» від відомої компанії з працевлаштування закордоном «Europa Workintense».

Робота нескладна, але й не прогулянка

– Пані Тетяно, компанія «Europa Workintense» не перший рік зайнята набором персоналу. Маючи великий досвід і знаючи особливості роботи в «Tesco», чи можете порекомендувати її тим, хто має намір приїхати з України і працевлаштуватися тут?

– Як і будь-яку іншу, за яку за кордоном платять гроші, цю роботу не можна вважати легкою прогулянкою. Але як таку, що може стати стартовою та з гідною оплатою праці в чужій країні, та ще й з офіційним оформленням згідно з законодавством Чеської Республіки, я сміливо можу її рекомендувати. Ба більше, ця робота здатна задовольнити не лише потенційних «новачків» - на ній затрималися і роками успішно працюють десятки українців. Наявність великої групи людей з України сприяє доброму морально-психологічному кліматові. Це означає, що на роботі й поза нею немовби залишаєшся в своїй країні. Тож не випадково на цій комфортно почувають себе навіть сімейні пари.

– Які основні вимоги пред’являються працівникові?

– Працювати доводиться в складських приміщеннях компанії, де відбувається сортування продукції на замовлення супермаркетів Tesco. Овочі і фрукти, молочні вироби – все це необхідно розсортовувати за видами, сортами залежно від замовлення, яке надходить від конкретного магазину. Отримавши замовлення, працівник повинен сформувати набір продуктів, які зазвичай надходять у ящиках або коробках, і розмістити їх на палету (піддон); після цього доставити відібрані товари візком до місця, звідки його завантажать для подальшого транспортування в торгівлю.

– То ця робота, виходить, не така вже й складна...

– Так, але є певні особливості. Це не робота на конвеєрі, де весь час сидиш: тут потрібно налаштуватися на постійний рух, вміти швидко зорієнтуватися в тому, що від тебе вимагається. Наглядачів ніяких немає, треба самим виявляти ініціативу, щоб швидше наповнити тару і виконати замовлення. Працівник зацікавлений отримати їх якомога більше, оскільки від цього напряму залежить заробіток. Додам, що важливим для цієї роботи є зір, оскільки щоразу треба зчитувати відомості зі сканера.

– Цим вимоги ще не вичерпуються?..

– Слід бути готовим до прохолодних температур у приміщеннях. В одному зі складів, де зберігаються овочі, вона дорівнює десять градусів, а в іншому – з молочними продуктами вона сягає 1-2 градуси з плюсом. Тож треба одягатися тепліше.

Рух назустріч один одному

– Працевлаштування – це рух, в якому зустрічні кроки чиняться і працівником, і роботодавцем. З боку останнього що зроблено, аби перший почував себе упевнено і зручно?

– Роботодавець надає безоплатне проживання в гуртожитку: кімнати розраховані на трьох-чотирьох, а сімейним парам виділяються окремі. В гуртожитках є обладнані всім необхідним приладдям кухні, де можна зготувати вечерю чи сніданок. Крім того, безкоштовно надається транспорт для поїздок на роботу, до якої дорога займає якихось 10-15 хвилин. На робочому місці всім безоплатно надаються робочий одяг і взуття. Через кожних дві години є можливість взяти 10-хвилинну перерву, попити чай і каву. Це можна зробити в кафе на другому поверсі, і теж без оплати. Обіди на роботі коштують 65 крон.

– Нарешті, запитання, яких ніяк не можна обійти: скільки можна заробити і якою є тривалість робочого дня?

– Робота в режимі середньої активності дасть змогу одержати близько 22 тисяч чеських крон за місяць (що перевищує 1000 доларів). Якщо працювати з посиленим навантаженням, то – значно більше. А щодо тривалості роботи, то це залежить від кількості замовлень на конкретний день, бо їхній обсяг може бути відмінним. Вихідними здебільшого є неділя й понеділок, оскільки на ці дні припадає найменше замовлень. Координатори, йдучи назустріч, можуть надати день для відпочинку чи для владнання особистих справ у будь-який інший день тижня. Якщо хтось хоче заробити більше, то може працювати і всі сім днів.

З великою перевагою – «плюси»

– Підсумовуючи, якими є «плюси» і «мінуси» цієї роботи?

– Позитив бачу в тому, що для людини, яка вміє працювати і є фізично здоровою, не становить особливих проблем заробити 30 тисяч крон і більше. Про безоплатне проживання, транспортні послуги, дешеві обіди я вже казала. А з «мінусів» – хіба що робота в прохолодному приміщенні, неоднаковий час виходу на роботу. Як правило, виходять о шостій годині ранку, але інколи о п’ятій чи й раніше. Останнє залежить від замовлення, про яке координатори попереджають напередодні.

– Який шлях проходить людина, яка оформляється на цю роботу?

– Я або мої колеги надають першу консультацію, після якої ми починаємо підготовку всіх документів для отримання робочої візи. Як тільки трудовий договір і чеська робоча віза готові, новий працівник приїздить до Праги, де його зустрічають працівники нашої компанії. Влаштовують у гуртожиток, їдуть разом до місця роботи. Перший робочий день є ознайомлювальним, а вже наступного починається трудова діяльність.

– На який час видається дозвіл на перебування в Чехії?

– Якщо працівник добре себе зарекомендував та не порушує чеського законодавства, то можна отримати дозвіл на роботу на два роки. Починати, звісно, можна з коротшого терміну. Але все, зрештою, залежить від конкретного випадку. Якщо працівник налаштований на роботу і бажає залишатися в цій країні, то обов’язково свого досягне.

Взнати подробиці про працевлаштування в Чехії та інших країнах Європи, а також розпочати процес оформлення документів можна зателефонувавши в будь-яке з представництв компанії «Europa Workintense»:

тел.: 097 081 53 56 (Україна)
тел., viber: +420 720 968 208 (Чехія)
e-mail: [email protected]

Детальніше – читайте на сайті по пошуку роботи №1 в Європі workmarket.eu за посиланням: ru.workmarket.eu/vacancy/0Z1g7Xr

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали 13:37 Чи зменшилися затори на перехресті Скалецького-Коріатовичів-Зодчих. Опитування 12:35 «Відібрали у нас місце для відпочинку». На ВПЗ скаржаться на дії футбольного клуба «Нива-В» photo_camera 12:23 Жахлива аварія біля Немирова: стали відомі імена трьох загиблих 16, 20 та 23 років play_circle_filled photo_camera 12:00 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:06 На Вінниччину насувається гроза та шквальний вітер до 20 м/с 11:01 Понад 10 вулиць Вінниці нині без світла: причина відключення та терміни 10:14 Є руйнування та загиблі серед цивільних: про 781 день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up