Про варіанти легальної роботи за кордоном (Новини компаній)

Про варіанти легальної роботи за кордоном (Новини компаній)

Спостерігаючи весняний зріст міграції українців за кордон, з ціллю роботи, розбираємо питання легальності таких робіт по країнам. Чи можна працювати легально в будь-якій іншій країні, крім Польщі? Скільки можна працювати по безвізу і де? Куди реально можна поїхати і спокійно працювати, при цьому отримуючи гідну заробітну плату?

  1. Єдина країна яка вас може прийняти офіційно на роботу в рамках безвізового режиму (по біометричному закордонному паспорту) – це Польща. І тільки. В будь-якій іншій країні шенгену українцю можна перебувати/подорожувати/гостювати, але НЕ працювати. Перед виїздом на роботу у Польщу по «безвізу», роботодавець вам відправляє лист-запрошення на співбесіду, згідно якого ви перетинаєте кордон вже як потенційний заробітчанин. По приїзду роботодавець з вами оформляє трудовий договір (umowy o pracę).
    У всіх інших країнах робота українців по «безвізу» суворо відслідковується і карається законом (в кожній країні ЄС, по-різному – відповідно до їхніх правил трудової міграції). Історії про те що «мій сват/брат поїхав і йому за це нічого не було» - дедалі рідшають. І цим українці псують собі подальшу візову історію, внаслідок чого потім їм виїхати за кордон або взагалі неможливо, або надзвичайно важко.
    По «безвізу» в Польщі, ви можете працювати 90 днів в півріччі. Тобто, поїхали на 3 місяці, потім чекаєте коридор 3 місяці, потім знову можете їхати. Після офіційної роботи здоговором по «безвізу» ви також не можете одразу відкрити будь-яку робочу візу, потрібно чекати «коридор».
  2. Працювати легально не тільки в Польщі – можна. В тому разі якщо у вас відкрита робоча віза в країну праці, або карта (вже при довгостроковому перебуванні). Відповідно, для прикладу, щоб поїхати працювати в Чехію – потрібна чеська робоча віза. Ні безвіз, ні польська/литовська, і т.д. візи не дають вам право легально працювати в Чехії. Тим більше, на сьогоднішній день, жоден добросовісний роботодавець таких людей не бере на роботу.
  3. Чому українці надають перевагу роботі саме у Чехії? Заробіток на місяць в порівнянні з Польщею, значно більший, за ідентичну роботу. Віза робоча відкривається без труднощів, документи оформляються протягом 1,5 міс.. Чехи лояльні у питанні трудової міграції, тому затримок у видачі документів немає. Відмов у відкритті візи також немає (при правильно оформлених документах). Існує програма по оформленню робочих карт, які відкриваються на термін до 2х років. Робота пропонується на складах/фабриках/заводах, з великою кількістю робочих годин на місяць.

Про тенденції: всі пропонують Німеччину. Чи можна там працювати? Можна, в тому разі якщо ви: 

  • Спеціаліст у конкретній галузі, і маєте підтвердження вашої кваліфікації на міжнародному рівні (наприклад: диплом міжнародного зразку)
  • Маєте знання німецької мови на рівні, достатньому для проходження тестів для отримання візи.

Тільки в разі підтвердження цих вимог, ви можете претендувати на відкриття робочої візи до Німеччини, і роботу в цій країні.

Звичайно, українці винайшли дуже багато варіантів для роботи в різних країнах світу, при цьому оформляючи будь-які інші документи (фіктивне громадянство, робота по польській візі по всьому ЄС, і т.д….). Але, не потрібно забувати що ця робота не являється легальною, і є лиш тимчасовим вашим «прикриттям» для перебування в країні. Якщо ж розглядати «закордон» як перспективу для свого майбутнього життя та вигідної роботи – варіантом легальної роботи є тільки відкриття робочої візи. Тому, перш ніж вирушати в «пошуки кращого життя», потрібно правильно поставити цілі і пріоритети, і вже потім шукати варіанти вакансій і агенств для оформлення документів. 

Скоріше за все, після ознайомлення з цією інформацією, у вас виникне маса додаткових запитань,  отримати відповіді на які ви зможете у одного з спеціалістів агенства-лідера з працевлаштування за кордоном у Вінниці, ТОВ «Віза Рум» за тел. ‎0685017007 / ‎0935017007. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up