Підвищення ставки НБУ. Що очікується на валютному ринку на вихідних

Підвищення ставки НБУ. Що очікується на валютному ринку на вихідних
Підвищення облікової ставки НБУ і наступне за цим різке зниження безготівкового долара на міжбанку задало чіткий тренд на зміцнення гривні.
  • Після періоду стабільності на міжбанківський валютний ринок знову «нагрянула» ревальвація. Сьогодні гривня зміцнювалася до долара і євро з уже забутою за останній місяць швидкістю.

Рішення Національного банку підвищити облікову ставку підштовхнуло іноземних інвесторів до активних дій, і вони вийшли на ринок з продажею, повідомляє сайт Курс. Citibank, який ще вчора купував валюту, сьогодні активно її продавав. До нього додалися спекулянти, що почули запах легкого заробітку.

У підсумку, котирування безготівкового долара різко пішли вниз; всього лише за пару годин вони опустилися на 10 копійок, і виникла загроза, що рівень 27 гривень не встоїть. У ситуацію довелося втрутитися Національному банку, який майже два тижні не з'являвся на ринку. Регулятор провів інтервенцію по методу «вибору кращої ціни» - в першій половині торговельної сесії викуповував пропозиції від продавців дешевше 27,06 гривень, а після обіду - вже дешевше 27,04 гривень. Таким чином, він поповнив свої золотовалютні резерви на 32 млн доларів - і дотримав долар від подальшого падіння.

Закрили торги п'ятниці на 10,5 копійок на покупці і на 12,5 копійок на продажу нижче, ніж у четвер.

Відео дня

 

Що очікується на валютному ринку на вихідних

Підвищення облікової ставки НБУ і наступне за цим різке зниження безготівкового долара на міжбанку задало чіткий тренд на зміцнення гривні. Курс готівкового долара в обмінниках сьогодні знизився ще на 10 копійок: вранці опти продавали «американця» по 27,18 гривень, а вже до обіду з'явилися пропозиції по 27,08-27,09 гривень. До вечора багато операторів валютного ринку скаржилися на брак готівкової гривні: налякані різким падінням вартості валюти бізнесмени і підприємці поспішали позбутися від неї, створюючи зайву пропозицію при відсутності відповідного попиту. Нескладно здогадатися, що майбутні вихідні пройдуть під знаком подальшого падіння ціни на готівкову валюту.

  • Почнуть продавати долар по 27,08-27,10 гривень, а потім ціна може опуститися ще на пару копійок, до 27,06-27,07 гривень.

Ще цікавіше виглядає ситуація з готівковим євро. Сьогодні нарешті цінник на нього опустився нижче 32 гривень, після чого швидкість падіння почала зростати. До вечора в столиці можна купити великі суми євро по 31,85-31,88 гривень.

  • Така ж ситуація збережеться і на вихідних: євро будуть продавати в межах 31,85-31,90 гривень, а ті, у кого пропозицію буде істотно перевищувати попит, будуть змушені знижувати ціни ще нижче.

Єдине, де збережеться повний спокій і стабільність, буде готівковий рубль.

  • Як і протягом усього тижня, на вихідних його продовжать завтра продавати по 3,65-3,67 гривень.

А ось по чому сьогодні продають валюту у Вінниці: 

 

 

Читайте також:

Податок на нерухоме майно: хто має платити та які умови

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up