Перша біогазова електростанція: на Вінниччині запустили потужне виробництво

Перша біогазова електростанція: на Вінниччині запустили потужне виробництво
  • Юзефо-Миколоївська біогазова електростанція є першою промисловою біогазовою електростанцією на Вінниччині.
  • Такі станції зможуть забезпечити країну на 100% власним газом.

Перша біогазова електростанція в Україні була побудована і оснащена саме українським технологічним обладнанням. Обладнання виготовлено на Козятинському машинобудівному підрозділі Української технологічної компанії, що на Вінниччині. Зараз підприємство експортує технологічне обладнання в різні куточки світу – до ЄС, Азії, Америки.

За інформацією Вінницької ОДА, потужність станції – 3 МВт. Запуск станції створив робочі місця для близько 550 працівників. Крім електроенергії, вироблятиметься теплова енергія та ефективне органічне добриво - активна біомаса мікроорганізмів та гумінових кислот. Перероблятиметься жом місцевого заводу, заводів Гайсина, Саливінки та Жданівки, а також меляса, гичка, пожнивні залишки, силос тощо.

Якщо природі потрібно десятки років для синтезу гумусу - в біореакторі він формується за лічені дні. Добрива повертаються назад в ґрунт та відновлюють чорнозем. Переробка сировини на біогаз та органічні добрива може забезпечити заміну мінеральних добрив не менше як на 65%, що є надійним підґрунтям  для енергетичної та екологічної безпеки.

Відео дня

Такі станції зможуть забезпечити Україну не тільки на 100% власним газом, теплом, екологічною електроенергією, а й допоможуть відновити та зберегти чорнозем.

Реальний збір врожаю зернових культур в Україні складає 100 млн. тонн на рік. При цьому кількість органічних залишків, які перегнивають, складає не менше 150 млн.т/рік. Переробка таких ресурсів забезпечить синтез біогазу не менше еквіваленту 50 млд.м3 природного газу при потребах 25 млрд.

Довідка: Голландська технологія отримання біогазу дозволяє переробляти не тільки відходи, а й вторинні матеріальні ресурси агропромислового виробництва з коефіцієнтом трансформації більше 75%.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Дмитрий Гоменюк

    В Швеції переробляють 99% мусора,з продуктових відходів виготовляють біогаз на якому їздить весь міський транспорт і транспорт фірм які переробляють ці відходи.
    Ми також можемо зробити біогаз з власної сировини,народ і люди розумні , винахідливі і в нас получится.
    Слава Україні.
  • Оксана Крылова

    Важливість таких станцій важко переоцінити бо ж це матиме позитивний вплив на екологію, котра в нас і без того зараз не дуже. Добре, що активно взялися за будівництво подібних речей.

    Оксана Крылова reply Оксана Крылова

    ну до того щоб платити разом то це ще не так скоро буде. На разі альтернативна енергетика в країні розвинена слабо і поки не може бути серйозним гравцем на ринку аби впливати на ціну е/е для населення чи бізнесу. Зараз поки такі станції будуються  задля вузьких цілей - як то забезпечення електроенергією і тд. окремих підприємств.

    Руслан Кремса reply Оксана Крылова

    Привіт,  оцінити вплив на екологію справді важко.  Оскільки розривається технологічний ланцюжок, жом це сировина для тваринництва, для виробництва молока та м'яса, для створення додаткових робочих місць. А за так звану зелену енергію будем платити разом оскільки її собівартість біля 5 гривень, і  закладається у вартість інших товарів
  • Богачук Анатолій

    Оце тема
  • Лариса Тарасюк

    Все одно будуть дерти з людей , а собі набивати кармани
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up