Одружитись вдвічі дешевше ніж розлучитись

Одружитись вдвічі дешевше ніж розлучитись
Вартість розлучення коштуватиме майже тисячу гривень. У Вінницькому РАЦСу прогнозують, що через це браки стануть міцнішими. До тогож одружитися вдвічі дешевше

З першого листопада набув чинності новий закон "Про судовий збір", який суттєво підвищить витрати тих, хто звертається до суду. Раніше витрати на роботу суддів були прив’язані до неоподаткованого мінімуму. Він становив 17 гривень. Тепер же рахуватимуть від мінімальної зарплати, яка на сьогодні складає 941 гривню.

Сьогодні сума, яку люди сплачуватимуть у суд – для більшості суттєва. Майже тисячу гривень повинен підготувати той хто пише заяву до суду.
- Я вважаю, що через збільшення вартості процесу судового розлучення кількість розлучень зменшиться, - каже Галина Левицька. – В Німеччині, наприклад, дуже важко розлучитись, це дорогий та тяжкий процес. А в нас як зазвичай, посварились прибігли і написали заяву. Потім через деякий час знову приходять одружуватись. Тепер кошти стануть своєрідним гальмом – адже судові витрати несе на собі та сторона, що ініціювала процес. Тепер вони замисляться чи варто платити двічі.
Раніше люди сплачувати більші кошти у фінансову установу, яка їх обслуговувала.
- Державне мито складало 0,51 гривню, людина платила його через банк і в рази переплачувала за банківські послуги, - каже Галина Левицька. – Напевне, кожна банківська установа самостійно визначає вартість своїх послуги. Адже нам люди скаржились, що аби заплатити державі тих п’ятдесят копійок вони платять банку від одної до дев’яти гривень.
Тепер цю незручність розв’язали – на користь держава, шкода що не на користь населення.
Також законом істотно збільшено мінімальний і максимальний пороги судового збору. Подорожчає і розмір збору при подачі позову в господарських справах - в 14 разів. Зміни торкнуться також і тих, хто звертається до суду з немайнових суперечок.
- Якщо перевести на людську мову сухі юридичні терміни, то виходить, що за заяву про розлучення потрібно буде заплатити замість 8,50 - 92 гривні, - каже вінницький юрист Дмитро Ніжнік. - Люди і банки перестануть звертатися до суду через дрібниці. Наприклад, банки спишуть дрібні заборгованості, адже судитися через борг в 200 гривень буде просто невигідно
Не усі вінничани знають, що свідоцтво про розірвання шлюбу вже не потрібне. Усі судові засідання по розірванню шлюбу до липня 2010 року потребують підтвердження свідоцтва з РАЦСу.
- З липня 2010 року рішення суду про розірвання шлюбу є остаточне і не потребує підтвердження свідоцтвом з РАЦСу, - каже начальниці Вінницької установи Галина Левицька. – Якщо до липня ми видавали свідоцтво після розірвання шлюбу, то тепер лише ставимо по бажанню відповідний штамп у паспорті.

Розцінки РАЦСу:
Безкоштовно - первинна реєстрація народження дитини або смерті
92 гривні – вартість архівного пошуку втраченого свідоцтва
50 – 60 гривень – правові консультації та допомога по роботі установи
500 гривень – за шлюб у святкові та вихідні дні
1000 гривень – за шлюб за межами РАЦСу по замовленню
80 гривень – за привітання та розпис у будні дні
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    ну то що там з тими "браками"? браків буде більше чи менше? не соромтесь виправляти помилки...всі ми люди, всі можуть помилятись, але ж виправте ті "браки"
  • Anonymous

    Очередной лохотрон от государства. По сути выходит - у кого нет денег - нефиг лазить по судам. нет свободной штуки в кармане - ни о какой справедливости не может быть и речи. Бредовая статья о бредовых решениях государства. 1. " Я вважаю, що через збільшення вартості процесу судового розлучення кількість розлучень зменшиться, Бред. Очередной развод со стороны государства. Выходит – что у справедливости есть своя цена, и бедным нефиг шататься в судах в поисках призрачной справедливости – констатирует государство. Если нет штуки на кармане – то даже не рыпайся. Таким образом государство отсекает миллионы потенциальных истцов, разгружая судей, которые будут брать взятки крупняком, без всякой шелухи. 1. «Я вважаю, що через збільшення вартості процесу судового розлучення кількість розлучень зменшиться, - каже Галина Левицька» - замыливание глаз, одновременно с искусственным улучшением статистики. Если так сильно хочется найти истину о разводах– то пускай Левицкая кроме цифр почитает и о причинах. Практически 70% разводов случается из-за бытовых и материальных трудностей. Теперь, не желая подогревать государство 1 тыс грн люди просто станут жить порознь, фактически находясь в браке. Вместо того, что бы получать алименты на детей женщина будет иметь шиш с маслом. Но на бумажках все красиво - разводов стало меньше. Раніше люди сплачувати більші кошти у фінансову установу, яка їх обслуговувала. 2. « - Державне мито складало 0,51 гривню, людина платила його через банк і в рази переплачувала за банківські послуги, - каже Галина Левицька. – Напевне, кожна банківська установа самостійно визначає вартість своїх послуги. Адже нам люди скаржились, що аби заплатити державі тих п’ятдесят копійок вони платять банку від одної до дев’яти гривень. Тепер цю незручність розв’язали – на користь держава» и что мы имеем? Цинизм от заведующей ЗАГСом? Че они развязали – то? За то. Что бы подать заявление о регистрации брака платили 51 коп. комиссия была много больше. Что то хорошее сделали бы, если в ЗАГСЕ брали дньги и выдавали квитанции, и раз в неделю вносили бы суму на счет. А так – комиссия осталась, сбор подняли в десяток раз. Что хорошего сделали? Как и в предыдущем случае- ничего. 3. расценки 500 гривень – за шлюб у святкові та вихідні дні 80 гривень – за привітання та розпис у будні дні Это просто обдираловка. Спрашивается – за что платить такие деньги? 500 грн За то что толстожопая тетка скороговоркой протарахтит стандартный текст? За то, что бы 15 мин постоять в здании ЗАГСА? За то, что бы прри входе-выходе с ЗАГСА потолкаться с очередной/предыдущей свадебной процессией? Или 80 грн за бумажку? Ведь что такое привітання та розпис у будні дні? - Это обычный визит на заранее указанное время в здание ЗАГСА в указанный кабинет. Пришли. Подождали 15 мин в коридоре, вышла тетка, пригласила в кабинет, молча вручила свидетельство о браке. В итоге мы имеем вместо улучшения в жизни очередной виток кидалова.

    Anonymous reply Anonymous

    Ага, повністю згоден. Все що робить наша влада ніяк не спрямоване на покращення життя простих громадян.

    Anonymous reply Anonymous

    Молодец. Всё правильно сказал.
  • Anonymous

    "браки стануть міцнішими" що таке браки?! брак часу!!! а це - шлюб!!! Люди, будьте грамотними!!!
  • Anonymous

    а почему нет дешевле развода неторжественного и в будние дни? :)

    Anonymous reply Anonymous

    Особенно 11.11.11 будет 54 регистрации. Мечтательные суеверные придурки

    Anonymous reply Anonymous

    Откуда инфа? Или сам чтоле..?

    Anonymous reply Anonymous

    да сам женюсь 11 раз начинал первый раз 1.01.01
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up