На Вишеньці замінять 10 кілометрів труб гарячої води. Навіщо?

На Вишеньці замінять 10 кілометрів труб гарячої води. Навіщо?
Фото з архіву "20хвилин"
  • З 2017 року може розпочатися реконструкція системи водопостачання на Вишеньці
  • У планах — заміна 10 кілометрів аварійних трубопроводів, облаштування нових теплових пунктів та багато іншо.
  • На це дає кошти Швейцарська Конфедерація. Коли розпочнеться реконструкція та кого вона зачепить?

До початку нового опалювального періоду тепловики з «Вінницяміськтеплоенерго» хочуть закінчити реконструкцію котельні на Зулінського, 9. Її обладнають новими твердопаливними та газовими котлами.

Як розповідала начальник стратегічного відділу «Вінницяміськтеплоенерго» Тетяна Балибюк, на черзі — реконструкція системи гарячого водопостачання Вишенки.

—  У лютому цього року підписали продовження Меморандуму зі Швейцарською Конфедерацією до кінця 2018 року. Оскільки вдалося заощадити кошти зі швейцарського гранту на обладнанні котелень Баженова та Зулінського, подано заявку на реконструкцію системи гарячого водопостачання частини мікрорайону Вишенька, — казала Балибюк.

Відео дня

Була зустріч з швейцарцями. У середу, 26 квітня, відбулося 10-те Засідання наглядового комітету за участі представників міськради, представників «Вінницяміськтеплоенерго» та Держсекретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації. Чиновники обговорили прогрес та плани по «Проекту з енергоефективності».

Фото з сайту vmte.vn.ua

На реконструкції систем теплопостачання на Баженова та Зулінського вдалося заощадити кошти. І тепловики підготували пропозицію реконструкції системи гарячого водопостачання мікрорайону Вишенька. Консультанти перевірили погодили такі наміри. У результаті, на цій зустрічі, представник від швейцарської організації SECO Данієль Манебі підписав офіційний лист-погодження.

Як зазначають в прес-службі «Вінницяміськтеплоенерго» інвестиції від Швейцарської Конфедерації —  це безповоротна, технічна допомога, грант Уряду України.

Що планують?

Реконструкція системи гарячого водопстачання на Вишеньці стане ІІІ етапом Проекту з енергоефективності. Тепловики планують зробити:

  • реконструкція системи гарячого водопостачання мікрорайону Вишенька з влаштуванням індивідуальних теплових пунктів з системою SCADA (дистанційне керування — авт.)
  • ліквідація більше 10 погонних кілометрів старих та аварійних трубопроводів системи гарячого водопостачання (між центральними тепловими пунктами та будинками)
  • закриття більше 20 штук центральних теплових пунктів

Так виглядає новий індивідуальний тепловий пункт. Фото з архіву "20хвилин"

Кого це зачепить? На підприємстві зазначають, що проектом будуть охоплені:

  • шість дитячих садочків
  • дві школи
  • одна лікарня
  • 12 612 квартир та 137 житлових будинків

Проте, коли розпочнеться реконструкція мереж та чи будуть відключати людям воду? Поки що невідомо. Але тепловики вказують, що ремонтні роботи на Вишеньці триватимуть у 2017-2018 роках.

Як розповідають на підприємстві «Вінницяміськтеплоенерго», повідомлення для споживачів в мікрорайоні «Вишенька» про початок робіт будуть викладати на офіційному сайті підприємства —www.vmte.vn.ua/

Нагадаємо, що в минулому році опалення та гарячу воду на Тяжилові надавала твердопаливна котельня. За розрахунками фахівців, котельня на Баженова заощаджує до 2,2 мільйонів кубів газу на рік.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кисель Наталия

    повторюю для особливо обдарованих: слово "вишенька" пишеться з м'яким знаком.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up