Е-квитки продаватимуть у вересні. Скільки коштуватиме проїзд вінничанам?

Е-квитки продаватимуть у вересні. Скільки коштуватиме проїзд вінничанам?

У Вінниці у трамваях, тролейбусах та автобусах незабаром розраховуватимуться за допомогою спеціальних карток. Їх  можна буде купити за 60 і 120 гривень на початку вересня.  

Муніципальну картку для оплати проїзду можна буде придбати у кіосках Вінницької транспортної компанії та у кіосках, які розташовані на зупинках транспорту.

У вінницькій мерії обіцяють до кінця серпня встановити обладнання у тролейбусах, трамваях та автобусах. Після чого систему облаштують і у маршрутних таксі. 

Пільговики (їх перелік) можуть отримати «Муніципальну картку вінничанина» безкоштовно. Усім іншим картки продаватимуть. У мерії визначили тарифи:

Відео дня
  • 60 грн — персоніфікована картка (з фото, персональними даними користувача, з можливістю відновити баланс у випадку втрати картки)
  • 60 грн. — неперсоніфікована картка (без фото і особистих даних)
  • 120 грн. — персоніфікована картка миттєвого випуску.
     

— Виконком Вінницької міської ради затвердив тарифи на вартість носіїв оплати проїзду в міському громадському транспорті. «Муніципальна картка вінничанина» коштуватиме 60 гривень. А от персоніфікована картка (миттєва) коштуватиме 120 гривень. Це вартість лише карток, які потрібно буде поповнювати, аби розраховуватися за проїзд у громадському транспорті, — розповідає директорка «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна. 

За її словами, картки можна купити або оформити на сайті online у розділі "Замовити картку". Оформлення пільгової картки можливе лише у Центрі обслуговування користувачів «Вінницякартсервіс» та Центрах обслуговування при управлінських компаніях.

До речі, пільговики картку отримають безкоштовно. У разі її втрати поновлення коштуватиме 60 гривень

Після того, як пасажири куплять картку, її потрібно буде поповнити, аби мати змогу розрахуватися за проїзд у транспорті. Зробити це можна буде на будь-яку суму.

ВАЖЛИВО!

  • Із запуском електронного квитка у громадському транспорті кондуктори та водії все ще прийматимуть готівку за проїзд. Окрім того, валідатори (прилади жовтого кольору, змонтовані в салоні біля кожних дверей) можуть зчитувати кошти через NFC. Тобто, за проїзд можна буде платити смартфоном і банківською карткою, що має необхідний NFC-чіп. 

Варто додати, уже 57,5 тисяч вінничан замовили картки, 1000 з них - онлайн. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (77)
  • Петро Ксендзов

    Якщо є представники компанії, підправте сайт, некоректно відображається на мобільному, поповнити не можливо. Якщо відкрити в режимі ПК, то глюкає, але можна щось побачити. Андроїд 8.1 miui 11.
  • Хмиль Сергей

    як завжди в Україні - ідея гарна, реалізація - повний відстій.
    поясніть  - чому обмеження 30 днів? чим це відрізняється від звичайних проїздних?  якщо я не місцевий, приїхав на 2 тиждні, мені навіть 130 поїздок багато.  чому не дати можливість самостійно обирати кількість поїздок, або робити картки без обмеження терміну дії?
  • Лена

    У словаччині і Чехії пішли далі і змусили возити пенсіонерів не тільки в міському траспорті та електричках, але й в поїздах та автобусах далекого сполучення. І ніхто не стогне! Правда у них за рахунок пенсійного віку пенсіонерів чуть менше, але факт: ВОЗЯТЬ І НІ ВІД КОГО ШМАТОК НЕ ВІДПАВ!!!
  • Ірина Цимбал

    онлайн сервір не працює

keyboard_arrow_up