Майже 26 тис. клієнтів «Вінницягаз Збут» можуть втратити субсидії через борги за газ (Новини компаній)

Майже 26 тис. клієнтів «Вінницягаз Збут» можуть втратити субсидії через борги за газ  (Новини компаній)

Чверть побутових клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» отримує грошову допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 01.06.2021 р., 20% субсидіантів боргують за газ майже 30 мільйонів гривень.

«Накопичення боргів проходить, в основному, під час опалювального сезону. І хоча уже давно літня пора, люди не поспішають розраховуватись за газ. Через це вони ризикують втратити фінансову підтримку від держави. Так, згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), то він може залишитися без державної допомоги», – наголошує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник

 Нагадаємо, 19 травня 2021 року Уряд змінив правила призначення субсидій (Постанова КМУ №505 від 19.05.2021 р.) Принциповим у нових правилах призначення субсидій є те, що відтепер всі субсидіанти отримуватимуть грошову допомогу виключно у готівковій формі.

«Перехід на повністю грошову форму отримання субсидії дасть можливість клієнтам ТОВ «Вінницягаз Збут» оперативно управляти залишками коштів після всіх розрахунків, не чекаючи закінчення опалювального сезону. В опалювальному періоді 2020-2021 житлову субсидію у готівковій формі отримували 94,35% субсидіантів, а 5,65% (це 5 934 домогосподарств) користувалися безготівковою формою», – коментує Василь Сопільник.

«Вінницягаз Збут» нагадує, що оплачувати рахунки за газ можна дистанційно. В компанії працюють онлайн сервіси порталу 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот.

Для зменшення сум у платіжках під час опалювального сезону ТОВ «Вінницягаз Збут» пропонує своїм клієнтам скористатись тарифом «Твій газ Рівномірний платіж».

Дана пропозиція дозволить розподілити фінансове навантаження на сімейний бюджет рівномірно протягом року. Річний обсяг енергоспоживання клієнта множиться на зафіксовану на рік ціну і споживач щомісяця сплачує за газ рівними частинами.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up