Магазин-салон «св.Євгенія»: тюль завжди дарує затишок і комфорт (Новини компаній)

Магазин-салон «св.Євгенія»: тюль завжди дарує затишок і комфорт (Новини компаній)

20 років магазину «св.Євгенія» м. Вінниці і 30 років на ринку розкішної тканини

Від розкладушки до найбільшого магазину-салону тюлю з рук найкращих виробників Європи і Євразії пройшли шлях вінничани підприємці-подружжя Олександр та Жанна Бордяковські.

Наша розмова у двоповерховому салоні серед царства тюлю. Саме царства, бо тут нараховується майже три тисячі видів розкішних тканин на всі смаки та гаманці. При цьому магазин щотижня поповнюється новими трьома-чотирма моделями. Салон проектував особисто досвідчений його власник. Обов’язкова умова: просторе приміщення, де можна було б на всю висоту і ширину розвісити тканину і показати тюль покупцю. Підприємець переконує, що це дуже важливо при підборі тюлю, щоб придбати бажаний товар і не розчаруватися.

– Ми - одні з найперших на ринку тюлю у Вінниці, - ділиться Олександр. – Пригадую початок 1990-х. У країні розруха, гроші знецінювалися кожен день і люди купували все. Ми тоді тільки розпочинали свій бізнес: на розкладушках та з машини торгували парчовим сирійським тюлем, за яким була довжелезна черга. Запам’яталося, як одного разу забули метра, то виламали палицю і нею відміряли. Ми привозили тканину спочатку з Одеси, потім з Москви та Сирії.

Розуміли, щоб тюль продати, зацікавити покупців, бути конкурентними, ми повинні пропонувати оригінальний, якісний товар. І так ще в середині 1990-х ми вийшли на ринки Туреччини – найпотужнішого виробника тюлю у світі. Якщо в Одесі я міг вибрати 10 моделей розкішної тканини, то в Туреччині понад 100. Уявіть, якщо 30 років тому там було 4 фабрики з виробництва тюлю, то зараз більше 100, плюс спеціалізовані заводи з якісної покраски, щоб тканина не змінювала колір десятками років. 

Ми закуповуємо тюль на відомих фабриках Туреччини: Brillant, PREMIER, YELDA Tekstil,  Dalinda, PIRLANTA Tekstil, KISMET Tekstil, Super textil, SCARLET та інші. І нам розповідали, що для цієї делікатної тканини завозять нитки з Сирії, Ірану, Іраку, Єгипту. Купують їх на вагу, а тому й тюль дорожчий той, який важчий. Для декору додають бархатисту нитку чи люрекс, кордоне, шовкову і вигляд  тюлю - казковий. Хоча все - на смак покупця. Адже тканина за ціною 200 грн і 1500 грн однаковісінька за якістю, а відрізняється тільки вагою, виглядом, витраченим часом на її виготовлення та новизною колекції.

– Тобто тюль модний дотепер, починаючи з часів Середньовіччя?

– Тюль однозначно завжди дарує затишок, комфорт, піднесений настрій та умиротворення.  Без тюлю - строгість. Його ніколи не замінять ні жалюзі, ні фіранки. Розкішний тюль на вікнах люблять в Іспанії, Італії, Румунії, Україні, Росії. Навіть українці за кордоном теж декорують свої вікна у розкішний тюль. Чого не можна сказати про німців, де на вікнах можна побачити коротенькі занавісочки, чи про Францію - батьківщину тюлю. Там мода інша.

– Сьогодні ви співпрацюєте напряму зі світовими виробниками?

– Так, особисто щомісяця їдемо у Туреччину у фірмові салони-магазини виробників, на фабрики і підбираємо найновіші моделі тканини. Ще коли ми відкрили свій магазин “Євгенія” на 2 поверсі Центрального ринку м. Вінниці, то написали: “Широкий вибір тюлю”. Це був наш “коньок” серед конкурентів. І по цей час стараємося постійно поновлювати асортимент найновішими моделями, які є у світі. І про це покупці знають. До нас приходять люди, які купували у нас тканину ще в середині 90-х, щоб через три десятиліття оновити «вбрання» вікон. На якість нашого тюлю ніхто не жаліється. І ціни у нас доступні. Усе для того, щоб тюль продати і вінницькі вікна були красивими, охайними, бо вони очі будинків і дуже привертають увагу перехожих та приїжджих.

– У чому креатив вашого магазину?

– Мало хто у магазинах розвішує тюль на всю висоту і на всю ширину, щоб показати вікно, як це робимо ми. Конкуренти наші частіше працюють палетками. Але це обманливо, бо зблизька красиво, а на вікно повішаєш і вигляд зовсім інший. Саме для того, щоб розвішувати тюлі на карнізах і якнайкраще демонструвати вигляд тканини покупцям, ми збудували свій 2-поверховий магазин на Немирівському шосе, 15. Тут у просторих залах представлений тюль на всю висоту і дуже важливо - на всю ширину. А це означає, що при  купівлі вже можна побачити, який вигляд буде мати тюль на вікні. Для цього у магазині нашвидкоруч складаємо вікно й відтворюємо його декор якнайближче до справжнього, а не десь там віртуально: у комп'ютері чи на малюнку. Для нас важливо, щоб людина, витратившись на тюль, була задоволена.              

Окрім цього, з власного досвіду знаємо, як правильно ставити складку, що у тренді, як правильно підібрати метраж тканини і якої. Дехто бере 2 метри тюлю на 4 вікна, тобто розділяє його і виходить 4 фіранки. У цьому випадку, щоб було красиво, ми пропонуємо обрамити тканину бахромою чи спеціальними стрічками: “механізм римський”, “рулонних штор”, повісити тюль на “карниз-кафе” та інше. 

До того ж, наші дизайнери  можуть показати в магазині варіанти різних складок: як так буде, а як так. Хочете такий стиль, а хочете: класику, прованс, лофт, модерн, кантрі, мінімалізм або ж популярний нині еко-тренд, де для декору підбирають винятково натуральні тканини. І всі ці стилі представлені у нас в магазині. 

За 30 років на ринку тюлю ми з кожним  роком вдосконалюємо процес декору, пошиття і розвішування тюлю. Наприклад, побачили, це не так, то давай, навчимося шити  бантову складку. Колись таке було у моді. Навчилися. Потім в один бік складку, потім - “підтяжками”. І я впевнений, що у Вінницятюль, а може й України, ми досягли успіху і продукція магазину «св.Євгенія»  у нашому місті найкраща і має найбільшу колекцію тюлю.

– Ціни на будь-якого покупця?

– Багато хто вважає, що на базарі дешевше і не заходить у великий спеціалізований магазин. Однак це хибна думка. У нас тюль - від 49 грн за метр. До того ж, якісний турецький. Ми не веземо найдешевшу тканину. Для покупців бідніших у нас є моделі, які залишилися через незручний метраж, або ж просто чомусь не пішли, не продалися. Ми й самі не знаємо причини, бо тюль гарний. Тоді ставимо ціну собі у мінус. І хто хоче дешевий тюль, то нехай приходить до нас, ми чекаємо таких людей. У нашому магазині є тюлі, які ми хочемо продати дешево і вони дуже хорошої якості.

– Що можна порадити покупцям, котрі замовляють тюль за каталогом?

– Це борщ по телефону. Впевнений, людина повинна прийти в магазин і помацати тюль. Ми проектували інтернет-магазин, але це не те - треба тюль бачити наживо. Хоча, хто як ставиться до цього. От учора жінка вибирала тюль півдня. Її чоловік каже, що за півгодини купив будинок. Дійсно, буває людина за 30 хвилин вибрала тканину, наші професіонали поїхали, заміряли, встановили карнизи, зробили професійну декотіровку  матеріалу (підрублення, прасування, відпарення стрічок), аж потім особисто навішали тюль, переконавшись, що декор вікна бездоганний.

– Тобто, у вашому магазині надається весь спектр послуг з «вбрання» вікна?  

– Якщо людина хоче тюль, то треба їй прийти до нас у магазин й вказати пальцем, яку саме. У нашому спеціалізованому магазині “св. Євгенія”, про який ми довгі роки мріяли, надаємо високопрофесійний сервіс - від декору до дизайну, від замірів - до підшиву та навішування тюлю. Ми можемо виїхати усім магазином на замір і підбір тюлю до інтер’єру, щоб тільки клієнт був задоволений. Надаємо послуги по Вінниці та районах області, навіть у Києві. Весь сервіс дуже якісний та професійний, бо маємо великий досвід на ринку розкішної тканини - тюлю.

Чекаємо вас!
м. Вінниця, вул. Немирівське шосе, 15
телефонуйте (0432)55-10-14, (067)432-77-27
сайт: 
evgenia.com.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up