«Гроші за повітря»: нацкомісія з регулювання тарифів визнала помилку у платіжках за газ

«Гроші за повітря»: нацкомісія з регулювання тарифів визнала помилку у платіжках за газ
  • Людям надійшли дві платіжки за газ. Одна — за сам спожитий газ, окремо — за його розподіл (доставку). 
  • Декому, хто навіть не включав плиту, нарахували по кількасот гривень.
  • У Нацкомісії, що встановлює тарифи, відреагували на ситуацію.

З початку року  облгази виставляють українцям вартість за газ в двох платіжках.

Вінничанин Вадим Когут зняв відеоролик, де розповів про ситуацію з платіжками.За два дні його відео подивилося понад 4 мільйони людей. І як виявилося, такі ж проблеми не лише у Вадима.

У Нацкомісії, що встановлює тарифи, радять відрізати газ, щоб взагалі не платити за послугу.  У протилежному разі платіжка за доставку надходити буде, але їм нараховуватимуть у рази менше, ніж нарахували наразі, йдеться у ТСН.

Відео дня

Керівник регулятора тризначні суми за доставку газу, яким люди не користувалися, називає технічним недоліком. Тепер вони все виправлять і таким  людям знову надійдуть платіжки.

«Рахунки будуть, бо утримувати мережі потрібно, навіть якщо ти не споживаєш газ, але ти хочеш відімкнути кран і щоб там газ був, — обіцяє голова НКРЕКП Валерій Тарасюк. — Утримувати мережі треба - рахунки будуть. Втім ми змінюємо методологію і рахунки будуть мінімальні».

Нові платіжки з меншими сумами мають надійти вже наступного місяця. Рахунки, які вже прийшли, споживачам усе ж радять оплатити. 

Стало вдомо, що Кабмін і Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг працюють над створенням єдиної платіжки за газ. За словами міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля, у новій квитанції за газ буде «правильно» відображено вартість його транспортування і споживання.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Татьяна Рожнова

    Получается мы платим за потребленный в прошлом году газ когда этого указа за транспорт  не было.Отец умер.Газ вообще не потребляется в его жилье,а платить приходится 145гр.ежемесячно.Вы что там ?!!
  • Dima Dima

    Предлагаю платить всем неработающим хотя бы минималку!! Они пока не работают,  но когда все разъедутся- открыл кран и готово
  • Блогер

    Козлам мало бабок на недвижимость на Кипре.Люди за власним коштом будували ці мережі по селах і тепер амногаз має їм платити за те що використовує їхні Скооперовано побудовані мережі газопостачання,у вартість яких закладено і пісок за подушку в траншеї і навіть обіди для підрядника.!!!! а цей пі...ар що вякає про утримання мереж навіть з кабінету цього не бачить
  • Инна Белая

    Идёт сбор подписей об отмене абонплаты и не повышение стоимости воды и газа https://petition.president.gov.ua/petition/85374
    Идёт сбор подписей о недопущении повышении электро энергии https://petition.president.gov.ua/petition/85394

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up