Готуємось до школи разом: де придбати якісні речі для дитини (Новини компаній)

Готуємось до школи разом: де придбати якісні речі для дитини (Новини компаній)

На початку квітня школи України розпочали процес прийняття дітей до перших класів.

Важливі етапи

На початку квітня школи України розпочали процес прийняття дітей до перших класів. Для майбутніх школярів починається важливий етап в житті, який змінить їх звичний ритм, тому батькам необхідно правильно підготувати дітей. Важливо, щоб 6-річний учень швидко освоївся в колективі, знайшов спільну мову з однокласниками, навчився слухати і розуміти вчителя. Такі кардинальні зміни викликають у дитини нові почуття та емоції, зайве збудження і, щоб вони не переросли в стресову ситуацію, важлива увага батьків та правильна підготовка до навчального процесу.

Підготовчий етап можна умовно розділити на дві важливі складові – придбання всього необхідного та попереднє навчання, спрямоване на розвиток певних навичок і умінь в інтелектуальній, соціальній та фізичній сферах.

Робимо покупки в комфортних умовах

Купівля канцелярії та необхідного одягу потребує чимало коштів і часу, але батьки часто залишають це на останній момент і наприкінці серпня починають разом з дитиною бігати по магазинах в пошуках всього необхідного. В результаті, щось обов'язково забудуть або куплять не те, а діти, схвильовані майбутньою важливою  подією, ще більше нервують і переживають. Давайте не будемо відкладати цю справу на потім та зробимо покупки заздалегідь, в спокійних домашніх умовах, і скористаємося для цього послугами інтернет-магазину Панама https://panama.ua/. Вінничани зможуть замовити на цьому сайті все, що потрібно для школярів, з безкоштовним доставленням за призначенням.

Пропонуємо вам загальний перелік, який складається з найнеобхіднішого:

  • Шкільна форма. Сьогодні в загальноосвітніх школах немає єдиної форми, а встановлюється загальний дрес-код – класичний одяг. Для хлопчиків знадобитися кілька пар штанів, сорочки з довгими та короткими рукавами, жилет, 2 піджаки. Дівчаткам необхідні костюм (піджак і спідниця), однотонні блузи, сарафани.

  • Рюкзак. Підбираємо каркасну модель з щільною спинкою та регульованими лямками шириною не менше 4-5 см. Такий варіант наділений в міру жорстким корпусом, що є стійким до деформації та механічних пошкоджень, а також його незручно носити на одному плечі, тому навантаження завжди буде рівномірно розподілена по спині. Важливі переваги – наявність світловідбивних елементів, а також функціональних кишень для пляшки з водою, окулярів, телефону.

  • Спортивна форма та взуття. У різних школах можуть бути певні вимоги до зовнішнього вигляду на фізкультурі, але без легких кросівок для бігу, спортивного костюма та декількох футболок точно не обійтися.

  • Канцелярія. Зазвичай, батьків першокласників учитель інформує про те, що саме і в якій кількості необхідно придбати. Вибираючи зошити і щоденник, зверніть увагу на щільність обкладинки, якість паперу, чіткість ліній, відповідність оформлення захопленням дитини.

Отримуємо нові знання

Чимало батьків думають, що підготовка до школи складається з вміння читати, писати та рахувати, але це тільки частина необхідних навичок. Дитині належить навчитися логічно мислити, правильно триматися в новій для неї ситуації, впевнено спілкуватися з однолітками і вчителями, вміти висловлювати свої думки. Хлопчики та дівчатка, які відвідують дитячий садок, отримують там необхідну базову підготовку. Також можна пройти навчання на курсах, але вони найчастіше спрямовані на формування необхідного інтелектуального рівня – дають певний багаж знань, тому участь батьків у підготовчому процесі є обов'язковою. Завдання дорослих полягає в тому, щоб сформувати у майбутнього учня певні якості, навчити його логічно мислити, бути уважним, комунікабельним, відповідальним за свої справи і вчинки.

Батькам належить бути терплячими та тактовними, продумати теми занять та виробити певний режим дня, який буде адаптований під шкільний графік. Пропонуємо кілька корисних порад, які допоможуть спростити і прискорити процес підготовки.

  • Рольові ігри. Нехай дитина приміряє на себе роль учня або вчителя, навчає свої іграшки, переказує їм зміст недавно прочитаної казки або переглянутого мультфільму.

  • Практичні заняття. Перетворюємо уроки в гру – в заняттях беруть участь плюшевий ведмедик, улюблена лялька або машинка. Під час прогулянок рахуємо все, що бачимо – сходинки, дерева, повторюємо номера будинків, намагаємося читати афіші та назви вулиць, вчимося правильно переходити дорогу, запам'ятовуємо основні правила безпеки.

  • Настільні ігри. Особливість цього заняття полягає в тому, що дитина вчиться дотримуватись чітко сформульованих правил, виробляє певні навички спілкування та взаємодії з партнерами. Для розвитку логіки, моторики, посидючості, уважності використовуємо пазли, мозаїки, сортери, в яких необхідно правильно підбирати елементи та сортувати їх за певними ознаками.

Інтелектуальна підготовка до школи – комплексний процес, в результаті якого малюк повинен навчитися думати, швидко запам'ятовувати, володіти розвиненою уявою, вміти спілкуватися, бути готовим до вирішення поставлених завдань, а також орієнтуватися в різних ситуаціях.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up