Головні автомобільні новини - за 5 хвилин. Тиждень №13

Головні автомобільні новини - за 5 хвилин. Тиждень №13

Топ-10 автомобілів-бестселерів у Європі, просте ГБО для прямого впорскування за дорого, «права» по-європейськи, скільки ми платимо за дороги та чи такий хороший новий Citroen C5 Aircross.

Топ-10 найпопулярніших авто Європи. Що купували в лютому?

Європейський авторинок дещо просів, хоча зниження продажів на неповних 3% складно назвати катастрофічним падінням. А от у десятці найбільш продаваних автомобілів змін трохи більше: всього два кросовери зуміли потрапити в Топ-10, інші представники підбірки – невеликі практичні легківки. Першість за Volkswagen Golf, потім йде Renault Clio, а на третьому місці – Polo, знову від VW. З усіма представниками лідерів європейських продажів лютого можна ознайомитися з нашого матеріалу.

Читати більше...

Відео дня

Газ для прямого впорскування. Менше деталей

Ціни на автогаз в Україні змушують автомобілістів трохи хвилюватися: вони то знижуються, то знову йдуть вгору. Однак, в будь-якому випадку, економія в грошах на кожному кілометрі пробігу виходить майже в два рази, а це вагомий аргумент за установку ГБО. Інша справа, що із-за екологічних стандартів багато виробників використовують пряме впорскування бензину, «воювати» з яким інсталяторам автогазу досить непросто, а то й неможливо.

Вирішення цього питання нещодавно було запропоновано голландцями: пристрій розміром з акумулятор «врізається» в паливну магістраль, і подає газ під тим же тиском і в ті ж форсунки, що й бензин. Втручань в конструкцію — мінімум, а машина отримує можливість працювати на «чистому» газі, тобто взагалі без подачі бензину. З мінусів – ціна системи: близько двох тисяч євро. Економія —  сувора річ...

Читати більше...

Європейські категорії «прав» водіїв: версія МВС

Найближчим часом в Україні має бути імплементована одна з європейських директив, що стосується водіїв. У документі запропоновано запровадити 17 категорій транспортних засобів, а також змінити вікові умови допуску до керування окремими типами машин або автопоїздів. Крім цього, присутня ідея видавати окремі «права» тим, хто іспит з «їзди» здавав на машині з автоматичною коробкою передач.

Читати більше...

Скільки ви платите за дороги, купуючи пальне?

Те, що якась частина від вартості палива йде на податки, відомо кожному. Однак, дорослим людям, які полюбляють цифри, неодмінно хочеться дізнатися, скільки ж вони платять грошей за дороги, за кожен кілометр пробігу. І ми порахували, причому – на прикладах: водій легкового автомобіля, слідуючи зі Львова до Києва поповнить Дорожній фонд на 200 гривень. А якщо проїхатися з Ужгорода до Харкова, держава на обслуговування доріг та підвищення безпеки на них отримає 450 гривень. Така от арифметика.

Читати більше...

Автомобіль тижня. Citroen C5 Aircross

Кожна нова модель, що виходить на ринок, неодмінно зобов'язана «похвалитися» розширеним списком опцій: наприклад, великим сенсорним дисплеєм або набором крутих електронних помічників. Але, у випадку з новим французьким кросовером, головна ставка зроблена на комфорт: тут встановлені сидіння зі спеціальним наповнювачем із піни та патентовані гідравлічні опори амортизаторів, що повинно додати м'якості та плавності ходу.

Навряд чи це зможуть повною мірою оцінити європейські покупці, але для українських автомобілістів, враховуючи стан наших доріг, це серйозний аргумент. До речі, в автосалонах за новий C5 Aircross просять 724 тисячі гривень. І це лише початок!

Читати більше...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up