Фермери будуть брати кредити під  один відсоток річних

Фермери будуть брати кредити під  один відсоток річних

Максим Мартинюк, заступник міністра аграрної політики, представив програму держави для підтримки українських фермерів.

Як передає  Урядовий кур'єр, програма передбачає видачу кредитів фермерам всього під один відсоток річних. На відміну від раніше діючих програм, нова ставить на перше місце тваринництво.

Багато уваги буде приділятися фінансуванню і субсидування господарств, в яких вирощують велику  рогату худобу, свиней. На цей сектор передбачено 4 мільярди гривень, які будуть розподілені на 4 програми розвитку. Відзначається, що щорічно на одну дійну корову будуть виділятися півтори тисячі гривень, а на теля - 2,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, що на каналі «1+1»  у рубриці «Мій путівник» розказали про ферму на Вінниччині, де розводять віслюків.
 

Відео дня
blockquote>

Держава планує підтримати вже існуючі невеликі кооперативи. Наприклад, будуть створені умови для невеликих об'єднань, які займаються вирощуванням плодів і ягід. Близько 70 відсотків потужностей, як зазначили у відомстві, збирається оплачувати держава.

Варто зазначити, що Олександр Джига, фермер з Вінницької області, вже кілька років вирощує у себе на фермі трюфелі.
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    таке уже було бралы  люды прыблыжени до влады а потим поверталы з однои зарплаты
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:25 Вимагав 2 тисячі долларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up