Чому слід приїжджати на обслуговування в автосервіс? (Новини компаній)

Якщо ви хочете, щоб ваш транспортний засіб працював справно, а ризик виникнення позапланових ушкоджень був зведений до мінімуму, рекомендується періодично відвідувати автосервіс для проведення деяких процедур. Найбільш важливим сервісним заходом є технічне обслуговування (ТО). Воно виконується відповідно до регламенту, який розробляється виробниками для кожного конкретного автомобіля.

Якщо у вас виникають труднощі, пов'язані з обслуговуванням автомобіля, ви можете звернутися за допомогою до фахівців сертифікованого автосервісу, наприклад, Oiler - https://oiler.ua/. Сервісмени нададуть вам кваліфіковану консультацію та відповіді на будь-які питання, що стосуються як регламентного, так і позапланового обслуговування машини. Більше того, запчастини та витратні матеріали, які можут знадобитися для ремонту або обслуговування авто можна придбати через інтернет-магазин з доставкою по Вінниці.

Особливості проходження техобслуговування

Пробіг і терміни, після яких слід приїжджати на ТО, вказуються виробником транспортного засобу в сервісній книжці. Однак ви можете скоротити періодичність на свій розсуд.

Так слід робити, якщо:

  • ви віддаєте перевагу агресивній манері водіння, з різкими прискореннями, інтенсивним гальмуванням і проходженням поворотів на високій швидкості;

  • автомобіль експлуатується у тяжких умови або на дорогах з неякісним покриттям;

  • у машину були встановлені запчастини та витратні матеріали з малим терміном служби, а деякі ознаки вказують на їх передчасний знос.

Також існують й інші умови. Наприклад, якщо за регламентом міняти мастило в механічній коробці перемикання передач (МКПП) потрібно кожні 100 тис. км, але авто експлуатується у тяжких умовах, приїжджати в автосервіс слід раніше. Орієнтовний пробіг для такої заміни — 60-70 тис. км, адже саме в цей час трансмісійне мастило втрачає свої властивості. Жителі Вінниці мають знати, що несвоєчасна заміна мастильного матеріалу може призвести до серйозних пошкоджень трансмісії.

Слід зауважити, що в деяких випадках можливий ремонт МКПП, однак такі сервісні роботи обійдуться вінничанам значно дорожче, ніж періодична заміна трансмісійного мастила.

Чи потрібно приїжджати в автосервіс поза регламентом

ТО є оптимальним способом тримати автомобіль у робочому та справному стані. Однак, ми б порадили вінничанам звертатись до автосервісу й поза регламентом, причому не тільки при виникненні проблем, але й для регулювання:

  • Світла фар. Правильно зроблені настройка фар — це питання не дорожньої етики, а банальної безпеки. Ви не будете сліпити автомобілі, що їдуть назустріч, при цьому зберігаючи потрібну для темного часу доби зону видимості.

  • Розвал сходження. Неправильний кут положення коліс призводить до прискореного зносу покришок, а також негативно впливає на стійкість машини під час їзди.

Ці, а також багато інших сервісних заходів, впливають на безпеку всіх учасників дорожнього руху. Саме цим зумовлена ​​необхідність відвідування автосервісу з метою обслуговування, навіть якщо ці процедури проводяться поза регламентом ТО автомобіля.

keyboard_arrow_up