Чи буде долар по 29 гривень? Прогноз курсу валют на цей тиждень (31 січня - 6 лютого)?

Чи буде долар по 29 гривень? Прогноз курсу валют на цей тиждень (31 січня - 6 лютого)?
  • Минулого тижня через падіння національної валюти, що прискорилося, долар досяг чергового психологічного рівня 29 гривень — і на міжбанківському валютному ринку, і на готівковому.
  • І лише зниження градуса геополітичної напруженості допомогло завершити тиждень нижче за цей рівень.

Незважаючи на те, що на минулому тижні ми стали свідками корекції зростання курсу долара, що почалася, говорити про закінчення висхідного тренду ще занадто рано, повідомляє сайт Курс. Фактори, які працювали проти гривні — і геополітична напруженість, і втеча нерезидентів — нікуди не поділися і продовжать тиснути на національну валюту та наступного тижня.

Крім того, вже у вівторок розпочнеться новий місяць: іноземні компанії активно конвертуватимуть виплачені дивіденди; це сприятиме зростанню попиту на іноземну валюту. Валютний ринок (як і весь світ) уважно прислухатиметься до всіх новин із Росії, Німеччини, Франції, США, що стосуються України, і намагатися зрозуміти, чи спадає напруженість чи ні. У п'ятницю 4 лютого стартують 24-ті зимові Олімпійські ігри у Пекіні; за багатовіковою традицією, час проведення Олімпіад вважається неприпустимим для ведення воєн та військових дій, тому до 20 лютого Україна отримує такий необхідний перепочинок.

Надія на продовження корекції по долару наступного тижня є, якщо тільки Національний банк не захоче вийти з покупкою і зупинити зміцнення гривні. 

Відео дня
  • Діапазон для готівкового долара наступного тижня — 28,40-29,00 гривень.

Курс євро в Україні орієнтуватиметься на світовий валютний ринок FOREX та зміни курсу долара до гривні. Діапазон коливань наступного тижня зрушимо вниз: 1,1000-1,1350 долара за євро.

  • В Україні готівковий євро продаватимуть за ціною від 31,80 до 32,60 гривень за один євро.

На наступному тижні рубль нарешті отримає шанс зміцнитися після тривалого падіння. Рішення Центробанку Росії призупинити покупки іноземної валюти на внутрішньому ринку, що проводяться в рамках реалізації бюджетного правила, може створити можливість для зміцнення курсу рубля в район 75-77 рублів за долар.

  • В Україні готівковий рубль продаватимуть у межах діапазону 3,60-3,80 гривень за 10 російських рублів, при цьому в Києві рубль утримається в межах 3,65-3,75 гривень за 10 російських рублів.

А ось за скільки продають валюту сьогодні у Вінниці:

 

Читайте також:

Стрілянина та КОРД у нічному клубі «Аура». Розповідаємо перші подробиці (ВІДЕО)

Ізраїльтян, які перебувають в Україні, попереджають про складну ситуацію. Що відомо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Почитайте Блумберг, тут Путiн кожного четверга нападає, якi прогнози можна робити незрозумiло

keyboard_arrow_up