Бюджет громадських ініціатив: облаштували сквери на Ватутіна та батут на Волошковій

Бюджет громадських ініціатив: облаштували сквери на Ватутіна та батут на Волошковій
  • На минулому тижні завершили роботи з облаштування скверу біля автостанції «Східна». Тут зробили пішохідні доріжки, освітлення, встановили лавки та урни.
  • Також днями закінчили створення ще одного скверу у Тяжилові — біля будинку №137 на вулиці Ватутіна.
  • А на вулиці Волошковій, що в районі Олійножирового комбінату, біля дитячих гірок встановили наземний батут.

 

У Вінниці продовжують реалізовувати проєкти, які в минулому році перемогли у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив». Він стартував у Вінниці шість років тому за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. За цей час в місті реалізовано багато цікавих та креативних ідей вінничан, за які голосували містяни.

— У цьому році вже завершили реалізацію проєкту по облаштуванню наземного батуту поблизу дитячих гірок на вулиці Волошковій. Цей проект торік отримав 1440 голосів підтримки вінничан, — розповів в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк.

Останнім часом територія біля озера на вулиці Волошковій активно змінюється і стає комфортним місцем для відпочинку. Тут облаштували дитячий майданчик, сцену з амфітеатром, укріпили схил та покрили його штучною травою, поставили лавочки. А оскільки на цій території збирається багато дітей, вирішили встановити ще і батут.

Відео дня

батут.png

— Також у цьому році ми вже реалізували ще два проєкти-переможці конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Один з них має назву «Затишний сквер у Тяжилові». Його облаштували на вулиці Ватутіна поблизу автостанції «Східна». У сквері зробили пішохідну доріжку, встановили бордюри. Для підвищення безпеки провели освітлення. Поставили урни для сміття та лавки, — каже Юрій Семенюк.

А також створили міні-сквер «Перлину», що біля будинку №137 на Ватутіна. На цій локації також облаштували пішохідні доріжки, зробили освітлення та встановили урни.

Нагадаємо, що на реалізацію проектів-переможців БГІ у цьому році з міського бюджету виділили 8 мільйонів гривень. А вже на втілення ідей вінничан у 2022 році — 10 мільйонів: 8 — розподіляться між міськими проєктами, ще 2 мільйони — між старостинськими округами.

 

Читайте також:

Цього дня вітайте Уляну. Історія, традиції та прикмети 5 липня

Карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Які правила змінив уряд?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up