Бізнес зможе отримати компенсацію за кредити з бюджету Вінниці. А які умови?

Бізнес зможе отримати компенсацію за кредити з бюджету Вінниці. А які умови?
Фото з відкритих джерел
  • Міська влада прийняла спільну програму з вінницькими податківцями та «Ощадбанком» кредитування малого і середнього бізнесу
  • Її особливість в тому, що підприємці можуть частково компенсувати відсотки за залученими кредитами коштом бюджету Вінниці.
  • Щоправда, бізнес має підпадати під певні критерії. Які саме?

З 2-го лютого вінницькі підприємці зможуть взяти участь в новій програмі допомоги бізнесу, аналогів якій в Україні немає. Бізнесмени, що візьмуть кредит на розвиток свого бізнесу, зможуть повертати частину податків. Це відбуватиметься за умови збільшення податків, які вони сплачуватимуть до міського бюджету. Про це пишуть на сайті міськради.

Міські посадовці підписали Генеральний договір про співпрацю з обласним управлінням ДФС та обласною філією «Ощадбанку». За ним бізнес, який бере кредит на розвиток, зможе отримати часткову компенсацію відсотків.

Про цільову аудиторію часткової компенсації, основні умови до потенційних учасників, розрахунок та етапи компенсації розповів директор міського департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян.

Відео дня

— Програма направлена саме на мікро, малий та середній бізнес. Підприємець має працювати у місті Вінниці, у нього немає бути заборгованості перед бюджетами усіх рівнів. Підприємство має бути зареєстрованим більш ніж один календарний рік, — сказав Віталій Погосян. — Ми будемо підтримувати в цій програмі пріоритетні сфери підприємницької діяльності, які визначені Програмою по конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва: туристичні послуги, сфера послуг, легка та харчова промисловість, медичні послуги та інформаційні технології. Максимальна сума кредиту – до двох мільйонів гривень, погашення відсотків має відбуватись щомісяця, цільове використання коштів – на розвиток бізнесу.

На що можна отримати кредит в рамках міської програми? Як роз’яснив начальник обласної філії «Ощадбанку» Юрій Боковий, це може бути кредитування на різноманітні поповнення обігових коштів, закупку обладнання, транспорт тощо.

Крім того, на компенсацію за бізнес-кредитами вже заклали гроші в бюджеті Вінниці — п’ять мільйонів гривень.

Головне про порядок компенсації

  • Яка суть програми? Якщо бізнесу для свого розвитку потрібні кредити, то за умови збільшення податків, які будуть надходити до міського бюджету, місцеве самоврядування повертатиме до 75% дельти податків підприємцям.
  • Хто має право на компенсацію? Першочергово — підприємці, в яких працює до 250 осіб, річний дохід – до 50 мільйонів євро, у них немає бути заборгованості перед бюджетами всіх рівнів, вони не мають бути у стані ліквідації чи реорганізації.
  • Чи є якісь пріоритетні сфери бізнесу для міської влади? Зараз їх є шість: ІТ, медицина, харчова промисловість, сфера обслуговування, легка промисловість, туризм.
  • Які вимоги до бізнесу? Максимальний розмір кредиту — до двох мільйонів гривень. Вид кредиту — строковий або кредитна лінія, в українській гривні. Максимальний термін відстрочки по сплаті тіла кредиту – 6 місяців. Строк кредиту — до 36 місяців включно.

Як можна отримати компенсацію? Є п’ять етапів процедури компенсації:

  1. Суб’єкт підприємницької діяльності (СПД) укладає кредитний договір з банком-партнером. Наразі це «Ощадбанк».

  2. Банк-партнер подає до департаменту економіки та інвестицій (ДЕіІ) міської ради реєстр СПД, які відповідають умовам порядку.

  3. ДЕіІ перевіряє на відповідність критеріям, виносить проект рішення виконавчого комітету про визнання СПД учасником процедури компенсації.

  4. Виконавчий комітет раз на три місяці приймає рішення про поповнення реєстру учасників процедури компенсації та нарахування часткової компенсації.

  5. Банк з транзитного рахунку перераховує кошти на поточні рахунки учасників процедури.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач57

    Шановні позичальники.



    Маєте фінансові труднощі? Хочете відкрити власну справу? Цю позикову компанію було створено як правозахисну організацію по всьому світу з єдиною метою – допомагати бідним і людям із фінансовими труднощами. Якщо ви хочете подати заявку на кредит, будь ласка, зв’яжіться з ними, використовуючи дані нижче: електронна пошта: [email protected]



    Ім'я:

    Необхідна сума кредиту:

    Термін позики:

    Номер мобільного:



    Дякую і благослови Господь

  • Carter Collins

    Мене звуть пан Картер Коллінз, я приватний кредитор, який видає позику приватним і корпоративним особам. Вас відхилили численні банки? Вам потрібні фінанси для створення вашого бізнесу? Вам потрібні фінанси для розширення вашого бізнесу? Або вам потрібен персональний кредит ?. зв'яжіться з нами зараз :: [email protected]

     Кваліфікації щодо цієї транзакції:

      1) Позичальнику треба довіряти добросовісно та безмежно благодаттю 2) Навіть з поганим кредитом, ми як і раніше гарантуємо Позичальнику позику з необмеженою благодаттю в цій компанії. 3) Кредит може бути наданий навіть за низького кредиту. 4) Фіксована ставка відсотка позики становить 2%. Ми видаємо позику від $5000 до $ 15,000,000.00.

    ФОРМА ДАНИХ ЗАПОВНІВ

    1) ВАШЕ ІМ'Я:
    2) SEX:
    3) ВАША КРАЇНА:
    4) ВАША ОКУПАЦІЯ:
    5) ВАШ БЮДЖЕТНИЙ СТАТУС:
    6) НОМЕР ТЕЛЕФОНУ:
    7) МІСЯЧИЙ ДОХОД:
    8) АДРЕСА:
    9) ПРИЗНАЧЕННЯ:
    10) Запит на позику:
    11) ТЕРМІН КРЕДИТУ:
    12) НОМЕР ШТО:
    зв'яжіться з нами зараз :: [email protected]
    З повагою
    Г-н Картер Коллінз

keyboard_arrow_up