Які сорти овочів найбільш врожайні, розповіли на зльоті учнівських бригад

Які сорти овочів найбільш врожайні, розповіли на зльоті учнівських бригад
  • На базі Вінницької станції юних натуралістів провели 12-й обласний зліт учнівських виробничих бригад і трудових аграрних об’єднань старшокласників
  • На урочистому відкритті свою майстерність продемонстрували дівчата з Цекиніської школи (Ямпільський район), які нещодавно виграли Гран-Прі Всеукраїнського зльоту.
  • Гостей привітала директор обласної станції юннатів Ольга Драгомирецька.  

В конкурсі взяли участь 57 юних дослідників з 15 районів. Кращих визначали за трьома складовими: презентація виставки, творчій звіт про зроблене на шкільних земельних ділянках і захист науково-дослідницьких робіт.

Представники Гущинець (Калинівський район) привезли на зліт великі груші та інші плоди, вирощені власними руками. Вони також займалися вивченням посадкового матеріалу картоплі. 

– Ми досліджували різні сорти посадкового матеріалу. І виявили, що найбільший врожай приносить сорт «Слов’янка», якщо при посадці картоплини ділити навпіл, – розповіли 12-річна Христина Шевченко з Гущинець (Калиновський район) і її вчитель  Людмила Муклюк.

Відео дня

7-річна Даринка Вихристюк (Тростянець), серед іншого демонструвала лікарські рослини, які вона вирощувала разом з іншими школярами.

– У наших школах існують спеціальні лікарські городи. Вирощені на них рослини, а також частину зібраних овочів і фруктів,  передаємо бійцям АТО, – каже методист Тростянецького районного методичного кабінету Тетяна Западнюк.

Представники Вінницького району презентували результати роботи  шкіл кількох сіл: Стадниці, Іванівки, Луки-Мелешківської,  Агрономічного, Медвежого Вушка, Вінницьких Хуторів і Щіток. 

Як наголосила представник методичного центру закладів освіти Вінницького району Лариса Степанець, ці діти активно займалися дослідницькою роботою. У першу чергу – сортовивченням картоплі, сої, зернових, перцю, сої. Учні вели щоденники, де щодня описували результати досліджень.  

– Я вивчала сортовивчення яблук, сої та перцю. Присвятити життя дослідницькій роботі не планую. Мені це цікаво для загального розвитку, – сказала 9-класниця Гавришівської школи Ірина Піха

Гран-Прі розділили Краснопільська школа (Гайсинський район) та Цекиніська школа (Ямпільський район). Вони представлятимуть область на 12-у Всеукраїнському зльоті. На першому місці – учнівське аграрне об’єднання обласної станції юннатів. На другому – Носківецька школа (Жмеринський район), Гущинецька школа (Калинівський район) і заклади освіти Погребищенського району. На третьому – заклади освіти Вінницького і Тростянецького районів.        

– Заклади освіти Вінниччини мають необхідні умови для трудового виховання учнів. Зокрема, 599 навчально-дослідних земельних ділянок, 850 куточків живої природи, 120 тваринницьких міні-ферм (кролеферми, пташники, голубники), 22 учбові пасіки, 23 навчальні теплиці і дендрарії. В нашій області діє 318 учнівських трудових аграрних об’єднань  старшокласників. В тому числі 100 створені на базі шкільних навчально-дослідних земельних ділянок, – прокоментувала методист обласної станції юннатів Любов Жовтоножук, координатор роботи на полях учнівських виробничих бригад.

За словами пані Жовтоножук, творча співпраця педагогів та учнів дає високі результати. Щорічно представники Вінниччини є переможцями Всеукраїнських зльоту учнівських виробничих бригад, фестивалю «Україна-сад», трудових акцій «Дослідницький марафон», «Плекаємо сад», «Кролик», «Парад квітів біля школи», конкурсу «Юний селекціонер і генетик», конкурсу-огляду навчально-дослідних земельних ділянок та  об’єктів захищеного ґрунту.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up