Які сорти овочів найбільш врожайні, розповіли на зльоті учнівських бригад

Які сорти овочів найбільш врожайні, розповіли на зльоті учнівських бригад
  • На базі Вінницької станції юних натуралістів провели 12-й обласний зліт учнівських виробничих бригад і трудових аграрних об’єднань старшокласників
  • На урочистому відкритті свою майстерність продемонстрували дівчата з Цекиніської школи (Ямпільський район), які нещодавно виграли Гран-Прі Всеукраїнського зльоту.
  • Гостей привітала директор обласної станції юннатів Ольга Драгомирецька.  

В конкурсі взяли участь 57 юних дослідників з 15 районів. Кращих визначали за трьома складовими: презентація виставки, творчій звіт про зроблене на шкільних земельних ділянках і захист науково-дослідницьких робіт.

Представники Гущинець (Калинівський район) привезли на зліт великі груші та інші плоди, вирощені власними руками. Вони також займалися вивченням посадкового матеріалу картоплі. 

– Ми досліджували різні сорти посадкового матеріалу. І виявили, що найбільший врожай приносить сорт «Слов’янка», якщо при посадці картоплини ділити навпіл, – розповіли 12-річна Христина Шевченко з Гущинець (Калиновський район) і її вчитель  Людмила Муклюк.

Відео дня

7-річна Даринка Вихристюк (Тростянець), серед іншого демонструвала лікарські рослини, які вона вирощувала разом з іншими школярами.

– У наших школах існують спеціальні лікарські городи. Вирощені на них рослини, а також частину зібраних овочів і фруктів,  передаємо бійцям АТО, – каже методист Тростянецького районного методичного кабінету Тетяна Западнюк.

Представники Вінницького району презентували результати роботи  шкіл кількох сіл: Стадниці, Іванівки, Луки-Мелешківської,  Агрономічного, Медвежого Вушка, Вінницьких Хуторів і Щіток. 

Як наголосила представник методичного центру закладів освіти Вінницького району Лариса Степанець, ці діти активно займалися дослідницькою роботою. У першу чергу – сортовивченням картоплі, сої, зернових, перцю, сої. Учні вели щоденники, де щодня описували результати досліджень.  

– Я вивчала сортовивчення яблук, сої та перцю. Присвятити життя дослідницькій роботі не планую. Мені це цікаво для загального розвитку, – сказала 9-класниця Гавришівської школи Ірина Піха

Гран-Прі розділили Краснопільська школа (Гайсинський район) та Цекиніська школа (Ямпільський район). Вони представлятимуть область на 12-у Всеукраїнському зльоті. На першому місці – учнівське аграрне об’єднання обласної станції юннатів. На другому – Носківецька школа (Жмеринський район), Гущинецька школа (Калинівський район) і заклади освіти Погребищенського району. На третьому – заклади освіти Вінницького і Тростянецького районів.        

– Заклади освіти Вінниччини мають необхідні умови для трудового виховання учнів. Зокрема, 599 навчально-дослідних земельних ділянок, 850 куточків живої природи, 120 тваринницьких міні-ферм (кролеферми, пташники, голубники), 22 учбові пасіки, 23 навчальні теплиці і дендрарії. В нашій області діє 318 учнівських трудових аграрних об’єднань  старшокласників. В тому числі 100 створені на базі шкільних навчально-дослідних земельних ділянок, – прокоментувала методист обласної станції юннатів Любов Жовтоножук, координатор роботи на полях учнівських виробничих бригад.

За словами пані Жовтоножук, творча співпраця педагогів та учнів дає високі результати. Щорічно представники Вінниччини є переможцями Всеукраїнських зльоту учнівських виробничих бригад, фестивалю «Україна-сад», трудових акцій «Дослідницький марафон», «Плекаємо сад», «Кролик», «Парад квітів біля школи», конкурсу «Юний селекціонер і генетик», конкурсу-огляду навчально-дослідних земельних ділянок та  об’єктів захищеного ґрунту.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up