Вінницька станція юннатів прийняла обласну естафету обміну досвідом «Палітра позашкілля»

Вінницька станція юннатів прийняла обласну естафету обміну досвідом «Палітра позашкілля»

На Вінниччині триває обласна естафета обміну досвідом «Палітра позашкілля». 16 жовтня гостей із трьох районів приймала обласна станція юннатів.

Фахівцям у позашкіллі організували змістовну екскурсію навчальним закладом. Вони побачили живий куточок із різноманітними пернатими, тваринками, рибками і комахами, включаючи отруйного скорпіона. В теплицях гості оглянули величезні кактуси, бананове дерево, лікувальні рослини тощо.

Круглий стіл відкрила директор станції юннатів Ольга Драгомирецька. Вона розповіла, що в її навчальному закладі діють 136 гуртків і творчих об’єднань, де займаються понад дві тисячі дітей. Восьмий рік поспіль обласна станція юннатів здобуває золоту медаль міжнародної освітянської виставки, що свідчить про високий рівень підготовки фахівців.

Учасників заходу привітала головний спеціаліст обласного Департаменту освіти і науки Ольга Гладун. 

Відео дня

– «Палітру позашкілля» започаткували ми Раніше такий захід, але під назвою «Естафета творчості», проводили у 2013 році. В його рамках досвідом з колегами діляться різні заклади позашкільної освіти, – каже Ольга Гладун. – Обласна станція юннатів традиційно вражає обсягом свої роботи і різноманітністю напрямків діяльності. Її педагогічному колективу завжди є чим поділитися.    

Завідувач відділом декоративного квітництва та ужитково-прикладного мистецтва станції юннатів Альона Седіна розповіла про роботу з дітьми з особливими потребами в рамках проекту «Подумай  про тих, кому завжди тихо». Із ними традиційні лекційні заняття неможливі, а уроки відбуваються у формі гри або практичної роботи.

Інші фахівці повідомили про тренінги в рамках Всеукраїнської школи із патріотичного виховання і літню оздоровчу профільну школу «Юннат». Родзинкою естафети обміну досвідом став обласний етап Всеукраїнської юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток». У ній дитячі команди міст і районів відвідували різні локації, де відповідали на запитання природознавчого змісту, а також демонстрували творчі здібності.

Гості виявилися задоволеними побаченим і почутим.

– Після відвідин Вінницької станції юннатів будемо старатися втілити в життя її досвід. Але не завжди на це є фінансовий ресурс. Особливо нам сподобалася дендрарій, теплиці, акваріум і сам педколектив, – прокоментувала  директор Барського районного центру позашкільної роботи із дітьми та підлітками Лариса Шароватова. – В нашому центрі працює 15 спеціалістів, займається близько 490 дітей. Розвиваємо еколого-натуралістичний і туристичний напрямки, а також прикладні мистецтва.

– «Палітра позашкілля» – необхідний захід; він збагачує нас цікавими знаннями. На обласній станції юннатів – потужна матеріальна і методична база. Вразили декоративно-ужитковий, орнітологічний напрямок і виставковий центр. В теплиці зібрано багато різних незвичних рослин, – каже директор Гайсинського районного будинку школярів та молоді Артем Турчин. – У нашому будинку школярів в понад 30 гуртках займається 575 дітей. Розвиваємо декоративно-ужитковий, художньо-естетичний, танцювальний і туристичний напрямок. Також маємо гуртки із птахівництва, акваріумістики і бджільництва.    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up