Малюки-спринтери з Вінниці та окупованих регіонів наввипередки повзали у повзунках

Малюки-спринтери з Вінниці та окупованих регіонів наввипередки повзали у повзунках
  • Вони ще не вміють ходити, а лише повзати. Однак наважилися на боротьбу за звання чемпіона. У Вінниці пройшов восьмий в історії міста забіг малюків у повзунках.
  • Участь у ньому взяли більше сотні хлопчиків та дівчаток віком від восьми і до 14 місяців. 
  • У своїх домівках за ними ледве поспівають татусі, мами, однак на справжній арені це видалося не так вже й просто.

Для Вінниці, як і для деяких інших міст України, забіг малюків у повзунках — це традиційне родинне свято. Вболівають ж бо за свої чад батьки, дідусі та бабусі і братики та сестрички. Хлопці й дівчата змагалися окремо.

— Ми знали про змагання і готувалися заздалегідь. Взяли найцікавішу річ для нашого маленького Дмитра. Це пульт від телевізора, — розповів батько учасника Михайло. 

Відео дня

Чоловік додав, що коли 11 місячний спортсмен бачить пристрій для керування телевізором, то миттєво долає будь-яку відстань.

— Забігу у повзунках не було у 2020 році, тому ми дуже скучили за ним, а сьогодні нашій донечці вже більше трьох років і вона брати участь у ньому не може, — розповіла глядачка дійства пані Олена. 

Жінка пояснила, що прийшла на площу через те, що три роки тому тут познайомилися іще з однією вінницькою родиною, відтоді дружити сім'ями не припиняють.

Учасникам і учасницям забігу традиційно необхідно було проповзти лише п'ять метрів, однак в реальності це не так вже легко, оскільки галас та заклики лунають звідусіль. Зусилля найрідніших частенько теж виявилися марними. До заохочень від них малюки вже звикли, а тому більше спостерігали за конкурентами, ніж за собою. 

Звісно, перемогу вибороли найбільш сконцентровані, однак відзнаки отримали усі. Цього разу малечі дарували соки, памперси, м'які іграшки та перші у житті дипломи участі у спортивному форумі. 

Як це відбувалося насправді, ми зафільмували у надпозитивному відео:

 

Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Статус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Елена Фостецкая

    Такi всi класнi-чемпiони
  • Наталя Більчук

    Щастя здоров'я миру усім повзунчикам України
  • Eva Lantukh

    дуже гарно
  • Надія Василівна Басюк

    Дуже гарне відео!

keyboard_arrow_up