Ляльки юних конструкторів іграшок з Вінниці подорожують

Ляльки юних конструкторів іграшок з Вінниці подорожують
М’які іграшки, зроблені власними руками, допомагають дітям творити дива. Лялькарі та педагоги вважають, що завдання дорослих - зробити так, аби дитяче серце не зачерствіло.

Як зробити казку зі звичайного кухонного сервізу та де знаходиться золотий ключик до щастя, розповідав головний режисер Вінницького академічного театру ляльок Олександр Свіньїн вихованцям гуртка м’якої іграшки Палацу дітей та юнацтва.

- У нас є геніальні вистави, поставлені з м’якої іграшки. Наприклад, коли до хворої дівчинки приходять друзі і починають розповідати казку про короля. Король – плюшеве ведмежа, господарка дому – кухонна супниця, дітки - чайні чашки. Казка завжди народжується з простих речей. Необхідно лише вміти розгледіти чудо в буденній метушні і зберегти на все життя дитяче передчуття щастя. Таке, яке мають вінницькі творці казок. Недаремно ж наш академічний театр має цілу низку нагород та відзнак. Це і гран-прі фестивалю «Подільська лялька», і дипломи за кращі чоловічі та жіночі ролі, і нагороди за кращі культурно-мистецькі проекти, - каже головний режисер лялькового театру, колишній вихованець гуртка м’якої іграшки Палацу дітей та юнацтва Олександр Свіньїн.

Творіть дива
На думку лялькарів та педагогів, завдання дорослих полягає в тому, аби дитяче серце не зачерствіло, щоб почуття свята та віри в краще майбутнє залишилося з ними на все життя.
- Наше завдання - не лише розсмішити чи розважити дітей, а допомогти їм разом з батьками пройти екзамен на людяність. Наприклад, у спектаклі «Кошеня на снігу» перед глядачем ставиться питання: чи можна дарувати друга? А продавати? У всіх інших спектаклях батьки можуть перевірити своїх дітей на співчуття. Чи жаль малюку пташку, корівку, мишеня? Якщо дитина байдужа, а це трапляється нерідко – треба бити на сполох, – говорить Олександр Свіньїн. - Коли мені дуже важко – я згадую своє дитинство. Заплющую очі і бачу яскраве сонце. Господи! Ще не кінець. Попереду довгий, цікавий день. Багато світла, багато вражень і обов’язково - перемог!

Відео дня
>Пропуск до раю
Уже вісім років поспіль міський Палац дітей та юнацтва займає перше місце в Україні з виготовлення м’якої іграшки. Іграшок виготовлено дуже багато - гурток відвідує більше сотні  дітей.
Діти ніколи не тримають ці іграшки вдома.
- Наші ляльки завжди подорожують. То на різноманітні виставки та конкурси, то на вистави в будинки дитини та психіатричні лікарні. Всюди, де потрібна розрада, втіха та співчуття. Не був винятком і цей рік. Відразу після Різдва, з колядками та щедрівками, ми вирушили до своїх підопічних в психлікарню, адже за вченням православної церкви душевнохворі мають «пропуск до раю» і йдуть до Отця Небесного, минаючи усі двадцять митарств, - говорить керівник гуртка Майя Малєєва. - Цього разу ми отримали небувалий «врожай» милостині від депутата міської ради Володимира Зажирка, керівника гуртка для дітей-інвалідів Людмили Малєєвої, заступника директора Палацу дітей та юнацтва Світлани Мусійчук і великої кількості бізнесменів та простих людей, які навіть не захотіли вказувати своїх прізвищ. Дякуючи їм, гурток зміг вручили гостинці 617 хворим, більшість з яких знаходяться у лікарні по кілька десятиліть.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up