Город у центрі Вінниці. Діти саджали капусту-«агресор», помідори та салат

Город у центрі Вінниці. Діти саджали капусту-«агресор», помідори та салат
  • Понад 500 саджанців капусти, помідорів та салату посадили малі вінничани
  • Дехто з них вже всерйоз планує стати фермером
  • Величезна картина з насіння, майстер-класи і подарунки. Це все фестиваль «Огородина», що триватиме до 14:00

Сьогодні, 21 травня, на Європейській площі поблизу дитячого майданчика десятки дітей займалися городом. Він з’явився у Вінниці минулого року, що зробили представники агрофірми «Сингента Україна».  Таким чином, маленьких вінничан навчали незвичному хобі — фермерству.

Дівчинки Саша та Женя саджали капусту, яка називається «агресор». Так назвали цю культуру, бо вона виростає до велетенських розмірів.

Відео дня

— Діти минулого року також тут садили. Привела їх сюди, бо сама займаюся городиною. Бачте, їм подобається. Копирсаються в землі, — розповідає їх мати Ольга. — Не думаю, що вони будуть в майбутньому аграріями. Це, ймовірно, буде хобі. Але вважаю, що до праці треба дітей привчати.

Женя показує, як саджати городину

Дівчинки підтвердили, що їм подобається саджати овочі. А маленька Женя бачить себе у майбутньому фермером.

— Це цікаво, я раніше таким не займалася, — розповідає Женя. — Як це робити? Берете лопатку, розгрібаєте землю та садите просто. У майбутньому я хочу стати фермером та буду годувати маму свіжими овочами і фруктами.

Одна з організаторок події Альона Федько розказала, що дітки посадили приблизно 500 саджанців овочевих культур

— Мета нашого проекту, що має назву «ОгоРодина», привернути увагу жителів міста до сутності сучасного сільського господарства. Ми доносимо людям, що треба зменшити негативний вплив на природу і намагатися забезпечити людство якісною та безпечною їжею. При чому, участь можуть взяти не тільки діти, але й дорослі відвідувачі. Ми садили не тільки капусту, але й помідори, салат, селеру, — розказала пані Альона.

Окрім городу, для малих вінничан влаштували кілька майстер-класів. Зокрема, розмальовки дерев’яних «яблук», еко-сумок, розваги з ведучим та агро-вікторина. І були зовсім не прості запитання

— Правильно. Кавун є найводянішою ягодою у світі. Він на 92 відсотки складається з води! — каже ведучий та дає нагороду комусь з дітей.

Крім того, вінничани створювали величезну картину з насіння, що претендує на рекорд України. За словами організаторів з «Сингента Україна», ця картина має площу 1 на 2 метри і складається з кількасот насіннячок.

— Картину роблять з зерна: пшениці, вівса, гречки та інших культур, що символізує родючість нашої країни. На малюнку зображено безкінечне поле, а «на небі» будуть літати повітряні кульки, які уособлюють соняхи. Думаю, за кілька годин впораємося, — розказує директорка «Гарної галереї» Тетяна Танська.


 

Готовий малюнок зафіксують в Книгу Рекордів України. Далі картину подарують місту

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сашок. С.Корпан.юк.

    нужное дело... село победило город...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up