Їздив - знаю. Chevrolet Aveo: невибагливий та дешевий в обслуговуванні

Їздив - знаю. Chevrolet Aveo: невибагливий та дешевий в обслуговуванні

Розпитуємо вінницьких водіїв про їх авто. Які плюси та мінуси вони можуть розповісти про свою машину. Цього разу говорили з власником Chevrolet Aveo, вінничанином Сергієм Федченко.

Їжджу на Aveo вже чотири роки. Брав б/у, вона 2007 року випуску. Не можу сказати, що машина економна по використанню палива. Як тільки підскочили ціни на бензин, переробив її на газ. Звичайно, порівняно з Mercedes та Volkswagen – це машина середнього класу, але мені подобається. Це не перше моє авто. Раніше був ВАЗ 2101, тому маю з чим порівнювати. Одним з основним аргументів, щоб купити Aveo, стало те, що цей китайський варіант Chevrolet, зібраний тут.

ПЛЮСИ

Відео дня

Доступне обслуговування. Всі запчастини легко знайти, їх не потрібно спеціально десь замовляти. Вони не такі дорогі, як для німецьких авто. Наприклад, якщо на Audi дроти коштують 2000 гривень, то на Aveo – 160 гривень. Така ж ситуація з підшипниками:   700-900 проти 200-300 гривень. Звичайно, у порівняні з ВАЗом є й дорогі деталі. Це стосується компресорного насосу, або кондиціонера. Якщо зламається – доведеться купувати б/у. Але якщо говорити про те саме для Audi та BMW то там ціни взагалі космічні.

Регулювання керма. Водії відрізняються зростом і дуже добре, коли ти можеш налаштувати кермо під себе. В Aveo воно піднімається вверх-вниз. У дорогих авто це все реалізовано краще, але як на мене вистачає і цього. Відрегулював кермо по висоті, щоб було добре видно панель приладів, зафіксував і їздиш.

Кондиціонер. Великий плюс при наших умовах. Я його ще жодного разу не заправляв. Якось їздив на СТО, просив перевірити, мені сказали, що перевіряти немає що, раз все працює. Єдине, що міняв – це фільтр салону, бо він інколи западає пилом. Через холодне повітря з кондиціонера фільтр стає вологий і поки він просохне в салоні відчувається запах. Але фільтр салону - це розхідник, який треба постійно міняти. Якщо їздиш по місту – це одне, якщо запиленими полями - інше.

Комфортний салон. Для мене безумовним плюсом став широкий салон. Мені подобається, що він світлий. Зараз такі самі автівки випускають з сірими салонами і вони виглядають вже не так привабливо. Після ВАЗу тут є такий необхідний мінімальний комфорт. Сюди можна віднести підстаканники та два стаціонарних зарядних пристрої.

Великий багажник. Як на мене, то це дуже навіть гарний плюс. Єдине, що мені не дуже подобається, це трохи вузький вхід.

МІНУСИ

Тонкий метал кузова. Потрібно пам’ятати, що в деякий місцях не можна сильно натискати на кузов. Ніхто його спеціально не вгинав, але відчувається, що залізо м’яке.

Передні стійки. Коли повертаєш, або переїжджаєш через погано освітлений пішохідний перехід, потрібно дуже уважно дивитись, чи немає там людей. За передню стойку спокійно ховається людина. Ти можеш просто її не побачити. Потрібно постійно крутити головою. Можливо такі широкі передні стійки і позитивно впливають на стійкість авто, але дуже негативно на огляд. Плюс до цього, огляд по дзеркалам також не дуже гарний, є великі сліпі зони.

Пічка. В сильні морози, вона погано прогріває салон. Напевно вона не розрахована на наш клімат. Довго прогріваються вікна і потрібно багато часу, щоб нагріти салон. За той час, що вона в мене, від підшипника пічки, який розшатався, в салоні з’явився писк.

Сенсори АБС. Коли купував машину лампочка АБС (антиблокувальна система) була заклеєна, бо вона постійно світилась. В інтернеті читав, що це не працюють сенсори АБС, в мене вони працювали. Проблема виявилась в дротах, які йдуть від сенсорів. Дроти не розраховані на такі низькі температури. Взимку вони задубіли і переломились. Сам змінив їх на дроти від навушників і все запрацювало.

Конструкція задніх арок. Технічно кузов так влаштований, що задні арки в ньому виступають. Увесь гравій з під передніх коліс б’є прямо в цей вигин. Це вибиває фарбу. Деякі власники клеять плівку на арки. Їх потрібно пошпаклювати, пофарбувати і заклеїти. На всіх Aveo, в яких не заклеєні арки, облізла фарба. Проблеми будуть ще більші, якщо поставити ширші колеса.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Boriska

    Старые китайские авто, хрущевки, очереди в атб, и т. д.

    Таковы реалии для большинства населения нашей страны

    Печально....
  • Александр Балаганов

    ЭТО ТАЗ С БОЛТАМИ,КОТОРАЯ РАССЫПАЕТСЯ НА НАШИХ ДОРОГАХ В КОНЕЦ.
  • Сепар Торонтуй

    Сундук с болтами. На каком ужасе вы едете....
  • ваняк

    Поддержу комментаторов ниже, это гроб на колёсах..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up