Водій муніципального автобуса отримав три роки умовно за ДТП, у якій загинула жінка

Водій муніципального автобуса отримав три роки умовно за ДТП, у якій загинула жінка
На цьому місці, як написано у вироку суду, водій за кермом автобуса наїхав на жінку
  • Водій за кермом муніципального автобуса збив жінку, коли вона переходила дорогу по «зебрі».
  • Аварія сталася 15 серпня 2018 року. Місце: проспект Юності, навпроти магазину «Гранд».

Згідно інформації, яка викладена у вироку Вінницького міського суду, автобус «Богдан» їхав проспектом Юності на швидкості 35.0 — 45.6 км\год.

На годиннику була восьма година вечора. Коли водій побачив жінку, яка переходила дорогу, то своєчасно не загальмував.

У судовому документі написано, що жінка перетинала проїжджу частину по «зебрі». Автобус був технічно справний.

Відео дня

Від удару жінка отримала численні травми, від яких померла в лікарні. Експертиза показала, що водій мав технічну можливість уникнути аварії, якби вчасно загальмував.

Чоловіка звинуватили в порушенні пункту 18.1 ПДР, який говорить про те, що перед пішохідним переходом потрібно зменшувати швидкість, а в разі потреби зупинитися.

На суді обвинувачений повністю визнав провину. Зокрема, розповів, що на вулиці було темно, тільки-но закінчилася злива. Сказав, що збив жінку з необережності. Одразу після удару підбіг до постраждалої та викликав їй швидку допомогу. Залишився на місці пригоди чекати лікарів та поліцію.

Додатково сказав, що працює водієм більше 40 років. І за цей час жодного разу не отримував штрафи за порушення ПДР. У судовому засіданні просив вибачення в доньки загиблої жінки.

Зазначив, що добровільно відшкодував матеріальну та моральну шкоду. Просив суд не позбавляти його волі та не забирати посвідчення водія, оскільки посада водія — його єдиний вид заробітку для утримання родини.

Потерпілою визнали доньку загиблої жінки. Вона підтвердила, що водій добровільно відшкодував збитки, через що вона не має до нього претензій.

Водія засудили до п’яти років позбавлення волі, але це покарання пом’якшили до умовного терміну на три роки.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    ...Вона підтвердила, що водій добровільно відшкодував збитки, через що вона не має до нього претензій... - страна терпил и БЕЗ КАКОГО ЛИБО БУДУЩЕГО.
    Уже даже за УБИТЫХ на пешеходных переходах не садят - МРАК, точнее пАкращення.

    Іван Макаренко reply Anonymous

    От коли ти попадеш в подібну ситуацію, подивимся яким тоді будеш розумним!!! Всяке в житті буває, а людину спаскудити найлегше!!!

    Anonymous reply Іван Макаренко

    И кого же это я "спаскудив" - УБИЙЦУ??? Ну, ну далеко пойдёшь - человек НЕ НАРУШАЯ ПДД переходит дорогу по ПЕШЕХОДНОМУ ПЕРЕХОДУ, а его убивает водитель на транспортном средстве, а его даже не посадили на минимальный срок - хотя смягчающих обстоятельств НОЛЬ.
    И очень интересный факт - сбили в 8 вечера, а в больничку доставили в 21-25 - полтора часа везли в больницу, при таком и здоровый помрёт, не то что сбитый (или ТТУ полтора часа пытался замять, вот в чём вопрос?). И вызывают сомнения насчёт скорости - я там езжу каждый день вечером и когда автобусы едут в парк, то скорость совсем другая, несутся как угорелые.
    Так что макаренко ходи по пешеходным переходам и шугайся автобусов, а то водитель "не виноват".

    Жора reply Anonymous

    За пост в фейсбуке против власти , легко 10 лет можно отсидки получить)

    Роман Кайнер reply Жора

    Ти свій сраний кацапстан з Україною не плутай, ваня.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт "Толока в стилі джаз" 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up