Смуги руху на дорогах України звузять. Кому та навіщо це потрібно?

Смуги руху на дорогах України звузять. Кому та навіщо це потрібно?

Європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю.

Заступник голови Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе виклав допис на своїй сторінці у ФБ.

— Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах становить 3,5-3,75 м залежно від призначення. Однак європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – близько 3-3,25 метра – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю. Тому в нових ДБН щодо вулиць і доріг ми вирішили переглянути і адаптувати цю норму до європейських, звузивши ширину смуг руху на українських дорогах при їх проектуванні і будівництві, пише  Парцхаладзе.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України змінило в Державних будівельних нормах (ДБН) положення про ширину смуг руху в містах і селах.

Відео дня

За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть:

  • підвищенню безпеки дорожнього руху та зменшенню аварійності;
  • збільшенню пропускної спроможності вулиць і зменшенню заторів;
  • ефективному розвитку велосипедного руху і громадського транспорту за рахунок облаштування окремих смуг для них.

Згідно з новими нормами, ширина смуги руху на магістральних вулицях загальноміського та районного значення в найзначніших, значних, великих, середніх і малих містах, крім доріг безперервного руху, а також на селищних дорогах і головних вулицях становить 3 м.

На магістралях загальноміського значення безперервного руху в великих і великих містах ширина смуги руху становить 3,5 м. На місцевих житлових вулицях і дорогах всіх населених пунктів ширина смуги руху становить 2,75 м.

Нагадаємо, на Космонавтів вінничанин Олександр пропонував зробити двосторонній рух та заїзд до торгового центру.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Kazimir

    Грузини рулюють: За словами Парцхаладзе, такі зміни (звуження проізджої частини) сприятимуть збільшенню пропускної спроможності вулиць і зменшенню заторів!!! (немає слів)... ефективному розвитку велосипедного руху і громадського транспорту за рахунок облаштування окремих смуг для них (а як же пішоходний рух? смуги для пішоходів, які розмалювали для лісапетів?)

    Vladimir Sviridov reply Kazimir

    а хто такі пішоходи??  існують лише водії та пасажири а пішоходів не існує
  • Паша Коберник

    Пан Парцхаладзе, нема розуму - вважай каліка то це про вас, тут блін і так доріг валом що розминутись з фурою або автобусом важко, що приходиться тиснутись, то треба їх ще звузити, а чому би ні?

    WWW reply Паша Коберник

    Дорога та смуга,це різне поняття!
  • Vladimir Sviridov

    все просто як день, при теперішній якості доріг водіям дуже часто приходиться їздити по узбіччю та віїзджати на зустрічні полоси навіть там де цього категорично робити не дозволено, після звуження смуг слід очікувати массове встановлення камер які будуть відслідковувати ці порушення і надсилати листи щастя, таким чином зявиться додаткове обгрунтування для віділення коштів з бютжету для встановлення цих камер а отже хтось добряче на цьому нагріється, та й не  слід забувати що на нанесенні нової розмітки хтось добряче нагребе!!!!!!!
  • Sanek Boyko

    Від Тростянця до Бершаді    ващє агінь...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up