Патрульні склали протокол на військового, який був за кермом «під кайфом» (ОНОВЛЕНО)

Патрульні склали протокол на військового, який був за кермом «під кайфом» (ОНОВЛЕНО)
  • Автомобіль був на номерних знаках, які колись впроваджували для волонтерів.

За інформацією прес-служби патрульної поліції Вінницької області, автомобіль Ford Mondeo зупинили 8 серпня на вулиці Академіка Янгеля. Час: близько 18:15.

— Зупинили цей автомобіль за порушення правил дорожнього руху. А саме за те, що водій не був пристебнутий паском безпеки, — каже прес-секретар Тетяна Плахотнюк. — Під час спілкування поліцейські помітили у водія ознаки наркотичного сп’яніння. Запропонували пройти огляд на нетверезий стан, але він відмовився. Через це патрульні склали протокол за нетверезе керування. Машину евакуювали на арештмайданчик.

Голова громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас написав на своїй сторінці у facebook, що водій — військовий. До посту додав фотографії автомобіля, на яких видно номерні знаки.

Відео дня

У 2015-му році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ініціював появу спеціальних тимчасових реєстраційних автомобільних номерів, які були призначені для бійців спецпідрозділів та волонтерів.

«Нові номерні знаки мають зелений фон, на якому білим кольором нанесені цифри й літери. Такі знаки не вирізнятимуться на тлі маскувального забарвлення транспортних засобів, які використовуються правоохоронцями і волонтерами в зоні проведення антитерористичної операції», — зазначали тоді у МВС. Спеціальні номери планували ви видавати юридичним особам: батальйонам, волонтерським організаціям.

mvs.gov.ua

Автомобіль, який опинився на арештмайданчику, має номерні знаки такого ж формату.

Але це ще не означає, що авто волонтерське.

Вінницька волонтерка Тетяна Власюк пояснила, що ініціатива із впровадження спеціальних тимчасових номерів справді була, але вона проіснувала зовсім недовго.

— Ці номери закінчилися буквально як тільки їх почали видавати, — сказала вона. — Тому сказати точно, що машина волонтерська — не можна. Вона може бути зареєстрована на військовій частині.

Ми відправили запит у регіональний сервісний центр МВС, щоби точно дізнатися про реєстрацію цього авто. А на водія скоро чекає суд у справі про нетверезе керування.

ДОДАНО

Виявилося, що такі номерні знаки взагалі не зареєстровані в сервісному центрі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up