Негода на Вінниччині: оперативна інформація про стан проїзду на дорогах

Негода на Вінниччині: оперативна інформація про стан проїзду на дорогах

Вінницькі дороги замело. Але проїзд автомобільними дорогами Вінницької області забезпечили.

Про це повідомляє служба автомобільних доріг у Вінницькій області.

— Сьогодні, 13 грудня на дорогах області працюють 240 дорожників, задіяно понад 150 одиниць спецтехніки. На обробку доріг використано 3500 тонн піщано-соляної суміші. Покриття мокре, місцями засніжене, — зазначають дорожники.

Відео дня

Синоптики прогнозують, що впродовж доби йтиме невеликий сніг, температура коливатиметься від -2 до 0 градусів. А завтра, 14 грудня 2018 року, на Вінниччині знову йтиме сніг.

— Шановні водії, надавайте перевагу в русі дорожній техніці, неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху, — звертаються у службі автодоріг.

Тим часом, водії викладають відео з вінницьких трас. Ми змонтували декілька повідомлень:

У Калинівському районі водій вантажівки «DAF» з’їхав на узбіччя та застряг у снігу.

 

За допомогою чоловік звернувся до поліції,  зателефонувавши  на спецлінію «102» .

— Найближчий екіпаж групи реагування патрульної поліції виїхав за викликом. Власними силами витягти вантажівку поліцейським не вдалося, тож на допомогу прибули нацгвардійці   з військової частини 3028 .   Спільними зусиллями за допомогою КрАЗу правоохоронці  витягли вантажівку  на дорогу, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Що робити, якщо потрапили у снігові замети

При пересуванні в автомобілі не слід намагатися перебороти снігові замети, необхідно зупинитись, закрити двигун з боку радіатора. Якщо є можливість, автомобіль треба поставити двигуном до вітру. Періодично потрібно виходити з машини, розгрібати сніг, щоб машину не занесло снігом.

Крім того, не занесений снігом автомобіль — добрий орієнтир для пошукової групи. Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати. При прогріванні двигуна важливо не допускати надходження в кабіну (салон) вихлопних газів, важливо слідкувати, щоб вихлопну трубу не забив сніг.

Якщо в біду разом потрапили декілька осіб, то потрібно зібратися разом і використовувати один автомобіль для укриття, з інших машин необхідно злити воду. У жодному випадку не можна покидати укриття — автомобіль.

При сильному снігопаді орієнтири, які здаються надійними з першого погляду, через декілька метрів можна загубити.

Населенню під час снігових заметів потрібно бути готовим для проведення рятувальних робіт: розшуку заметених снігом людей і сільськогосподарських тварин; надання першої медичної допомоги і розчищення снігових заметів на дорогах, вулицях, навколо тваринницьких ферм і виробничих будівель; ліквідації аварій на комунальних і енергетичних мережах.

При таких погодних умовах, перебуваючи на вулиці, остерігайтесь частин конструкцій та предметів, які нависають на будівлях, поламаних дерев, обірваних дротів та ліній електромереж, розбитого скла та інших джерел небезпеки.

 

 

Читайте також:

Жовтий рівень загрози: на Вінниччину суне циклон з хуртовиною. Що необхідно знати?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up