На в'їздах до Писарівки та Щіток встановлюють світлофори

На в'їздах до Писарівки та Щіток встановлюють світлофори
  • У Вінниці продовжують встановлювати світлофори. Їх нині облаштовують на перехрестях Немирівського шосе та в'їздах в села Писарівка та Щітки.

На в'їздах в села Писарівка та Щітки будуть регульовані пішохідні переходи. А також на світлофорах встановлять спеціальні датчики, які реагуватимуть на авто, що виїжджатимуть з населених пунктів та вмикатимуть для них зелене світло. Для пішоходів діятиме кнопка, натиснувши на яку, загорятиметься зелене світло. Про це розповідають на сайті міськради.

«На цих перехрестях часто траплялися ДТП, бували і з серйозними наслідками, — каже староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко. — Місцеві мешканці підняли питання про встановлення тут світлофорів на зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим. Роботи розпочались на початку вересня. Наразі вже змонтовані опорні стійки. Очікується, що у жовтні світлофори вже будуть працювати».

Раніше, за словами старости, в час пік доводилось чекати більше п'яти хвилин, щоб виїхати з села на Немирівське шосе.

Відео дня

«Тепер світлофори будуть оснащені спеціальними датчиками, які реагуватимуть на автомобілі, які виїжджатимуть з населеного пункту на Немирівське шосе та вмикатимуть для них зелене світло. Потім знову буде зелене світло для авто, які рухаються  основною трасою, — зазначає директор КП «Вінницька СМЕД ОДР» info Сергій Чернов. — А для пішоходів буде світлофор «на вимогу»: якщо людина захоче перейти дорогу, вона натисне спеціальну кнопку і для неї засвітитися зелене світло».

 

Читайте також:

В Україні до кінця року продовжили адаптивний карантин

Графік відключень світла, «Тато року» та інше важливе за 19 вересня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Оксана Римаренко

    Вороновиці на кругу встановіть! Ні перейти ні переїхати а скільки бід та смертей там було
  • Валентина Тузюк

    Ще потрібно встановити і Вороновиці  бо неможливо ні перейти, ні переїхати  летять як самольоти машини???
  • Віктор Козинський

    Зробіть поправку. Щоб пішоходи переходили не по одному коли їм здумалося, а хоча більше 5 чоловік. А особливо підліткам не має чим займається то нажимають і не переходять

    Віктор Козинський reply Віктор Козинський

    Світлана Гаврилюк я теж в рамках ,,НЕ ПРОТИ". Просто це має бути по взаємодії. Але не всі це розуміють.

    Світлана Гаврилюк reply Віктор Козинський

    Віктор Козинський я пішоход, і щодня переходжу дорогу в Писарівці. Зазвичай чекаю поки не буде машин, щоб перейти, дуже рідко хто зупиняється, щоб пропустити. Але я не люблю коли пропускають, краще почекаю поки спокійно можна буде пройти. Недавно переходили дорогу втрьох, мікроавтобус зупинився, щоб пропустити, а легковик, що їхав впритул до нього ззаду вже вирулював на іншу полосу, бо йому, бачте, не терпиться. І не важливо, що попереду пішохідний перехід. Тому водії теж не святі. А в місті по нерегульованих теж намагаюсь підчекати ще когось, щоб перейти.

    Тетяна Ніколюк-Гарда reply Віктор Козинський

    Віктор Козинський , Мова про Писарівку і Щітки. Я теж водій і бачу, як люди не можуть перейти дорогу саме у вказаних в статті селах.

    Віктор Козинський reply Віктор Козинський

    Світлана Гаврилюк  ви водій?  Якщо ні то значить вам це не зрозуміти. Я водій і також частенько і пішохід. У нас в місті є такий перехід, стараюся перейти дорогу не сам, а хоча тоді коли є ще люди.

    Світлана Гаврилюк reply Віктор Козинський

    Віктор Козинський там люди рідко переходять. По вашому треба прийти і ще годинку почекати, поки 5 осіб набереться?
  • Юрий Бондарук

    ще "лежачих поліцейських" там покладіть, бо якісь дурні не вміють переходити правильно дорогу)))

keyboard_arrow_up