На дорогах України посилять швидкісний контроль: що важливо знати

На дорогах України посилять швидкісний контроль: що важливо знати
  • В Україні до кінця року планують посилити швидкісний контроль на дорогах. На поліцейські автомобілі будуть встановлюватися спеціальні прилади вимірювання швидкості.

За словами голови Державного агентства інфраструктурних проєктів Кирила Хомякова, система автофіксації – це не тільки стаціонарні комплекси, а й пересувні. Тому найближчим часом буде запущений пілотний проєкт з фантомних автомобілів.

Крім того, за словами Хомякова, відомство завершує роботу над синхронізацією різних реєстрів. Це дасть можливість уникнути ситуацій, коли водія неможливо притягнути до відповідальності через відсутність в загальній базі.

«Наприклад, була проблема з автомобілями на іноземних номерах. Їх не було в базах і не було кого притягати до відповідальності. Незабаром і їх будуть штрафувати, а разом з ними і військові автомобілі, і так далі. Додатково система буде приєднана до семи реєстрів», — розповів він.

Відео дня

Можливо, саме відсутністю синхронізації баз може пояснюватися цікавий факт: за весь час роботи камер жодна з 187 машин, що належать автобазі ВР, не отримала штраф за перевищення швидкісного режиму. 

Також посилять контроль за тверезістю водіїв.

За словами голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського, планується ввести так звані профілактичні вибіркові зупинки. Цей пункт вже пройшов комітет, хоча і викликав бурхливу дискусію. Ймовірно, це питання також викличе суперечливу реакцію і в залі ВР.

На дорогах України посилять швидкісний контроль: що важливо знати - фото 438729

 

Читайте також:

Як правильно заводити машину в мороз: автогонщик дав корисні поради водіям

 Наслідки негоди у Вінниці: вчора на дорогах сталося 15 аварій  

Яка ситуація з COVID-19 в Україні та на Вінниччині станом на 11 грудня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юрий Бондарук

    "вибіркові зупинки"??? НУ,ну.....далі: "кущові засідки"?

    Сергей Потемкин reply Юрий Бондарук

    За кордоном бачив , як проводять  такі профілактичні зупинки. Зупиняють вибірково 3-4 автомобілі,  водіів запрошують до пересувних лабораторій пройти тест на алкоголь та наркотики. Реакція водіів нормальна

    Юрий Бондарук reply Сергей Потемкин

    нам до "закордону", як до неба рачки! Там ЗОВСІМ ДРУГІ копи і ЗАКОНИ!

    Читач62 reply Юрий Бондарук

    Те, що нам до них далеко, то дійсно факт, але ж треба колись починати! В першу чергу дивіться кожен за собою, бо виходить доволі дивна ситуація: збив людей п'яний Вася - винні копи, бо недодивилися, зупинили просто так тверезого і адекватного - так "караул, взагалі озвірілий, піда...си, позвіть Затайдуха, бо дядя коп ображає..." Ну неможна так, проявляйте хоч трошки взаємоповаги до копів і до інших учасників дорожнього руху. Звісно ж, скрізь , в усіх категоріях учасників дорожнього руху є мудаки, без них нікуди, але ж варто часом і собі задати питання "а чи не їду я / запаркувався як мудак?" Такі профілактичні зупинки я повністю підтримую, бо від того може залежати чиєсь життя. Єдине, що мене бентежить в таких профілактиках - вибірковість , мажори і дали кластимуть на всіх, на жаль... Скажу на власному прикладі: мене за понад 10 років їзди зупиняли разів 3-4, востаннє ще здається у 2017 біля Миколаєва, і завжди була причина для зупинки. Який сенс говорити що копи такі-пересякі якщо я порушив?! І я точно знав, що порушую. Їхав з моря, грошей не було взагалі, на останні заправився, так попросив у них "дешевший" штраф, вони теж віднеслися з розумінням, виписали на 51 грн штраф і попросили не порушувати далі. Приїхав додому і заплатив. То для чого щось доводити, якщо точно винуватий? Будьте людьми і до вас віднесуться як до людини. У поліції теж працюють люди. Їх псує наша система, але всеодно люди. Всім гарного дня і щасливої дороги!

    Юрий Бондарук reply Читач62

    Я ПРОТИ П"ЯНИХ ЗА КЕРМОМ - це аксіома! Але: де цей "закон про 40 тисяч"? Чому його, до сих пір, не прийняли? Де конфіскація авта за "повторне"? Де та "кримінальна відповідальність" за яку так багато говорено? За "штуку" в суді порішають і все. Чи це ніхто не знає? ТОТАЛЬНА КОРУПЦІЯ! Отака країна, на жаль(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up