Головні автомобільні новини – за п'ять хвилин. Тиждень №4

Головні автомобільні новини – за п'ять хвилин. Тиждень №4

Як змінилися машини за 10 років, що дав «закон 3251» авторинку, рекорди «євроблях», новий кросовер від Skoda та найшвидша Toyota.

#10yearschallenge. Як змінились машини за 10 років?

Не лише люди змінюються з віком, але й автомобілі. І мова не про картинку з BMW, у якої в 2009 році пробіг був 340 тисяч, а в 2019 якимось дивом став 160 000. На відміну від нас, людей, автомобілі молодшають: дизайнери витрачають чимало зусиль, щоб усталена за сотню років форма автомобіля, з чотирма колесами, капотом і багажником, виглядала в кожній наступній генерації цікавішою та свіжішою. Втім, це той випадок, коли краще побачити все на власні очі, ніж розмірковувати про час. Вашій увазі 10 автомобілів різних класів, і як вони змінилися за 10 років.

Читати більше...

Відео дня

Закон «3251» - як він змінив Український авторинок

Нові правила розмитнення, ті що з формулою акцизу, достроково скасували дію «закону 3251», який, зрештою, у будь-якому разі перестав би діяти 1 січня цього року. Але забути про перший документ, який, по суті, став «вікном в Європу», тобто дав можливість приганяти автомобілі, сплачуючи при цьому посильні податки, ми просто не в праві.

Законопроект №3251 пройшов непростий шлях до того, поки став законом – був величезний опір від противників його прийняття і навіть ймовірність ветування Президентом. Однак, документ запрацював, і зараз саме час, вивчивши статистичні дані щодо розмитнення машин з 2016 року, підвести підсумки, що дало зниження акцизу ринку, автомобілістам і державі.

Читати більше...

2700 машин за один день: «євробляхи» б'ють рекорди

Вивчаючи активність сегмента «євроблях», тобто, як йде їхня «легалізація», ймовірно, варто ввести новий термін: «ефект студента». Це коли у тебе є кілька місяців до здачі, наприклад, курсової роботи, але пишеш ти її в останню ніч перед іспитом. Чому цей феномен має місце в нашому цивілізованому світі ми не заглиблюватимемось, але очевидно, що саме за цим принципом і йде розмитнення вже колишніх «євроблях».

Новина про те, що до закінчення дії «половинного» акцизу залишився місяць активізувала власників машин на єврономерах так, як ніколи: 2700 машин за один день було розмитнено 22 січня. Для порівняння, у листопаді, коли нові правила тільки запрацювали, митники повідомляли про швидкість у 22 автомобіля за день. Очевидно, темпи продовжуватимуть рости до межі пропускних можливостей митниць, а от далі, після 22 лютого, коли акциз доведеться платити без знижок, швидкість знизиться. Але це не все: у травні, запрацюють жорсткі санкції проти «євроблях», і цілком ймовірно, що «легалізація» за місяць до цієї події отримає «друге дихання» не дивлячись на вдвічі більший акциз.

Читати більше...

Його назвали Kamiq — Skoda анонсувала доступний кросовер для Європи

«Компактний кросовер для людей, які ведуть активний спосіб життя» - так описують призначення новинки з назвою Kamiq маркетологи чеської марки. Автомобіль буде побудований на новітній платформі MQB, а по оснащенню, ймовірно, будуть спільні риси з іншою новинкою – Skoda Scala. Ну і головна особливість Kamiq, який «наживо» покажуть в Женеві вже цього березня – ціна. Цей автомобіль обіцяють зробити найдоступнішим кросовером бренду.

Читати більше...

Автомобіль тижня: Toyota Supra GR

Про головне: максимальна швидкість «Супри» п'ятого покоління 250 км/год, обмежена примусово. Розгін до першої сотні за 4,1 секунди, потужність двигуна 335 «коней» і 500 ньютон-метрів крутного моменту. Ціна – 50 тисяч доларів. Це найшвидша серійна Toyota, яку можна купити за гроші, але і єдина, яку фактично робить BMW. Всередині п'ята «Супра» - BMW Z4. Від підвіски до мотора.

Читати більше...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Tatyana Kalitka

    БУДЬ ЛАСКА ДОПОМОЖІТЬ ДОБРІ ЛЮДИ. Я з дитям у дуже важкому становищі. Моя дитина хворіє на гепатит С. Потрібно чергове обстеження у обласному центрі у дитячій областній лікарні та купити ліки для підтримуючої терапії щоб хвороба не прогресувала. Це обстеження майже безкоштовне, але минулого разу на ліки та аналізи у Сінево вийшло майже 3000 гривень, ці гроші мені взяти ніде, навіть харчування весь час має бути дієтичне. Виписки ви можете подивитись на моїй сторінці. Лікарі попереджують що у дітей ця хвороба може швидче ніж у дорослих викликати цироз печінким та рак, i треба хочаб ліками підтримувати печінку і їздити кожні пів року на обстеження. На це все я не маю коштів і навпаки маю великі борги та прострочки та ще за комуналку борг що вже прислали повідомлення що поставлять заглушку на каналізацію. Розрахуватись с боргами не маю ніякої можливості. У садочок дитина не ходить тому зараз постійної роботи не маю і тих заробітків с підроботок що маю дуже не вистачає на життя. Навіть зараз вже майже не маю грошей на життя, і що робити в цій ситуації не знаю, тому прошу якщо ви маєте можливість допоможіть будь ласка чим зможете, я маю картку у приватбанку 5169 3600 0266 2322 Калитка Тетяна, я буду щиро вдячна вам за кожну копійку допомоги в цей важкий час. Благаю відгукніться заради Бога, не будьте байдужі.
  • З.А.Глядач

    До сраки,що автомобілі,що "новини" автомобільні.

    Next reply З.А.Глядач

    1000%%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up