​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №52

​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №52
  • Як знижуватимуть ціни на пальне, Топ-10 двигунів року, про новий електричний кросовер від Mazda детально, тест-драйв Skoda Kamiq та за що пропонують штрафувати на 43 тисяч гривень.

Менша знижка – менша ціна. В Офісі Президента рекомендують АЗС переглянути цінову політику

У народі кажуть: курс долара росте – ціни теж ростуть. Долар «падає» - ціни все одно ростуть. Жарти жартами, а той факт, що ціни на АЗС не почали зменшуватись слід за зміцненням курсу гривні, занепокоїв представників різних гілок влади: окремих нардепів, Уряд, Антимонопольний комітет та Президента.

В результаті в ОПУ відбулась зустріч з представниками найкрупніших операторів паливного ринку України, яким було рекомендовано зменшити «зазори» для знижок у різних програмах лояльності, натомість використати ці «зазори» для зниження «прямих» роздрібних цін. Загалом же літр пального, за думку чиновників, повинен коштувати не більше за $1,1.

Відео дня

Читати більше…

 

Автомобіль тижня. Mazda MX-30

Більше жодних таємниць: МХ-30 не буде спортверсією (чи будь-якою іншою спецверсією) кросовера Mazda CX-30. Нова модель буде повністю електричною, і першою такою в історії марки. Звісно, що в окремих деталях проглядаються «платформенні» риси, тобто конструктивна схожість з деякими іншими моделями виробника, проте MX-30 все ж розроблявся як електромобіль.

Кілька цифр: відомо, що на тестових прототипах використовувались синхронні двигуни потужністю до 143 к.с., а тягова батарея матиме ємкість 35,5 кВт-год. Це дасть змогу долати від розетки до розетки дистанцію у 200 кілометрів. Прийом замовлень на новий електричний кросовер вже розпочато у деяких європейських країнах. Натиснувши «читати більше» ви зможете дізнатись у яку суму оцінили цю японську «електричку».

Читати більше…

 

Топ-10 двигунів року. Кому пощастило з мотором?

Наприкінці кожного року фахівці Wards Auto World оголошують десятку найкращих автомобільних двигунів. Цього разу до «топу» найбільше потрапило бензинових моторів, кілька гібридних установок, один турбодизель та один електричний. Варто зазначити, що хоч всі ці двигуни і високотехнологічні (що часто значить – дорогі), проте є кілька моделей автомобілів з середнього цінового діапазону, які, до всього, можна хоч зараз придбати на AUTO.RIA за притомні гроші.

Читати більше…

 

Тест-драйв Skoda Kamiq: Раннє дозрівання

Kamiq – найменший кросовер марки Skoda, і це цілком нова модель, а не «перемальований» Yeti. Дизайн авто виконаний в новому стилі, який вперше був продемонстрований на Skoda Scala: гострі кути, ламані лінії та крупні елементи оптики й декору. Всередині – електронні кольорові дисплеї, в тому числі опціональна «віртуальна» панель приладів. Ще з цікавого – автомобіль матиме можливість постійного підключення до мобільного інтернету, для оновлення свого програмного забезпечення «по повітрю».

Про двигуни, коробки передач та варіанти комплектацій, а також про те, як автомобіль поводиться на ходу, можна дізнатись із нашого тест-драйву. Тут лиш зазначимо, що ціна на цю модель стартуватиме приблизно з відмітки 485 тисяч гривень.

Читати більше…

 

Штрафи «за парковку» пропонують підвищити до 34 тисяч гривень

Хаотичне паркування автотранспорту занепокоїло народних депутатів: щоб змусити водіїв дотримуватись Правил, група нардепів створила законопроєкт. У ньому передбачено, що на всіх місцях, де зупинка чи стоянка заборонені, має бути нанесена розмітка із трикутників жовтого кольору. У разі ж заїзду колеса автомобіля на ці трикутники – це має стати незаперечним фактом вчинення порушення, яке фіксуватиметься за допомогою фото та відеозйомки.

Також автори документа вирішили підвищити штрафи за неправильне паркування: 3400 грн за «стандартне» порушення, та 34 тисячі гривень, якщо безпідставно зайняти парко-місце для осіб з інвалідністю.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – у нас завжди є цікаві та перевірені новини!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Поpошок

    Всім тим літунам, які купили права і бляхи-тому звузили мізки. Їх треба штрафувати за неправильну парковку і за їзду по- бєзпрєдєлу.
  • Борис Павенський

    Спочатку хай дороги відремонтують і розширять, зроблять паркувальні місця, а потім вже думають про штрафи. Наші безголові депутати можуть лише штрафи підвищувати та вводити протизаконну двійну відповідальність по 130 й, а покращити дороги-розуму у них нема. За це їм олігархи не платять...
  • Долой выдуманные запреты

    Да ну, а если у нас знаки есть которые стоят необоснованно ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up