​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №43

​​​​​​​Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №43

Чому номери доведеться купувати, як «права» та «техпаспорт» опиняться у смартфоні, що знову готує влада для «євроблях», всі таємниці Renault Logan з пробігом та двигуни-довгожителі світового автопрому.

«Техпаспорт» видадуть, а номери купуй сам – нова ініціатива від МВС

Якщо проект закону, розроблений МВС та вже схвалений Урядом, стане законом, реєстрація автомобіля буде інакшою. У сервісному центрі власникам видаватимуть свідоцтво про реєстрацію, та присвоюватимуть електронний номер для автомобіля. Номерні ж знаки доведеться замовляти самостійно у підприємців, які займатимуться їхнім виготовленням, у своєму місті, або ж навіть через інтернет.

Читати більше…

Відео дня

 

Головний біль. Підбираємо уживаний Renault Logan (L90)

Раніше завдяки дослідженню ми встановили, що основний ціновий сегмент, у якому відбувається найбільша кількість продажів авто з пробігом, це діапазон від 5 до 7 тисяч доларів. Саме за таку суму можна придбати Renault Logan першого покоління. І ми вирішили розкрити всі деталі, які слід знати його майбутнім власникам — як перед покупкою, так і після неї, щоб «здоров’я» автомобіля, а разом з ним і ваш сімейний бюджет, бува не «просіли».

Читати більше…

«Права» та «техпаспорт» можна буде не тримати при собі

Ще одна ініціатива від української влади: цифровізація документів. І вона почнеться саме з водійських посвідчень та свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. У Кабміні обіцяють вже зовсім скоро запустити у тестовому режимі мобільний додаток «ДіЯ», за допомогою якого, наприклад, патрульним, замість пластикових карток можна буде показувати відповідний QR-код, і цього буде достатньо. Також відсутність фізичних документів не вважатиметься за порушення – електронні копії замінять їх. Головне – не забути зарядити телефон перед поїздкою.

 

Читати більше…

 

Перехідний період для «євроблях»: штрафи трохи гуманніші?

Історія з «євробляхами» чимось нагадує деякі вулкани, які вважаються згаслими сотні років, проте час від часу здатні налякати місцевих мешканців та туристів димом та парою, які вириваються з жерла. Цього разу у нещодавно зареєстрованому Верховною Радою законопроекті запропоновано відтермінувати до кінця року «драконівські» штрафи для всіх «євроблях», - тобто, не лише для тих, які прямують на митниці, а й для тих, які їздять собі у звичному режимі на «чужих номерах».

Дослідивши якими темпами відбувається «легалізація» авто з іноземною реєстрацією зараз, протягом третього перехідного періоду, можна зробити такий висновок: не те щоб у відтермінуванні штрафів, навіть у додатковому «третьому таймі» не було сенсу. Принаймні, про це свідчить митна статистика.

Читати більше…

 

Робота на пенсії. Двигуни-довгожителі світового автопрому

Зовні автомобілі (принаймні, якщо говорити про більшість «іномарок») змінюються значно частіше і помітніше, ніж всередині. Ми підібрали кілька двигунів, які можна цілком впевнено назвати конвеєрними довгожителями, адже майже без змін конструкції окремі представники цієї підбірки були у виробництві десятками років! Серед них є дещо екзотичні, які не часто трапляються на автомобілях українського автопарку, а є й такі, які можна зустріти щодня. Про що мова? Тисніть «читати більше», і неодмінно дізнаєтесь!

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up