Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №41

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №41

Які «свіжопригнані» беруть краще, все для покупки VW Passat B6, чим цікавий новий Chery Tiggo 8, чому дешевшають електромобілі та підбірка свіжих краш-тестів від EuroNCAP.

Імпортних авто з пробігом стало в 3,4 раза більше. Що брали у вересні?

Український авторинок давно перестав поповнюватись «євробляхами» - тепер у тренді «свіжопригнані» авто. Тобто ті, які куплені за кордоном і раніше не бували в Україні як «транзитні» чи «тимчасівки». Продовжує зростати й частка перших реєстрацій авто з пробігом: рік тому таких було 60%, а зараз - 76%.

У вересні українці імпортували 23 тисячі легковиків, що на цілих 126% більше у порівнянні з минулорічним вереснем. Всього ж від початку року розмитнено та зареєстровано 321 000 легковиків з пробігом. Які моделі мали найвищий попит у «гонщиків», можна дізнатись, натиснувши «читати більше», ми лиш згадаємо про те, що вересневим лідером серед «свіжопригнаних» став Volkswagen Passat, і якраз про нього ми поговоримо детальніше незабаром.

Відео дня

Читати більше…

 

Головний біль: Підбираємо вживаний Volkswagen Passat B6

VW Passat став своєрідною точкою відліку на вторинному ринку: понад 20 років він тримається в першій десятці найпопулярніших авто з пробігом. Проте, навіть у бестселерів є свої «болячки», про які варто знати потенційним покупцям, щоб за власні гроші не купити собі клопіт.

Ми розібрались, на що варто звернути увагу, обираючи собі «Пассата» шостої генерації, які двигуни зарекомендували себе як надійні, а які краще оминати, які електронні компоненти можуть «капризувати», як себе почуває підвіска на наших дорогах... Тож, підготувавшись теоретично, ви зможете перейти до практики – підбору авто в оголошеннях та замовленні його перевірки, щоб отримати максимально можливу впевненість перед купівлею, яка нині доступна на українському авторинку.

Читати більше…

 

Електромобілі подешевшали. А можна ще дешевше?

Електромобілістам щастить: нульове розмитнення, найдешевша собівартість кілометра пробігу, ніяких замін мастил та фільтрів, а незабаром ще й спеціальні зелені номери отримуватимуть. Та й це ще не все: пропозиція на ринку постійно розширюється, а разом із цим поступово знижуються ціни на авто з електротягою.

Порівнявши шестимісячної давності вартість найпопулярніших «електричок», ми визначили, що зараз більшість моделей стали доступнішими, на кілька тисяч доларів, що, погодьтесь, ще один непоганий бонус. До речі, якщо ви досі експлуатуєте бензинове чи дизельне авто, саме час подумати – а може варто долучитись до спільноти «везунчиків», тобто – електромобілістів?

Читати більше…

 

Авто тижня. Chery Tiggo 8. Чіплявся до старших

Найбільший автомобіль у модельній лінійці Chery, схоже, конкуруватиме не лише зі «своїми», а налаштований відхопити шмат ринку і в іменитих гравців, як-то KIA Sportage чи Nissan X-Trail. До того ж, боротися за покупця китайський кросовер буде явно не ціною, адже за майже 20 тисяч доларів є з чого вибирати.

Зрештою, Tiggo 8 виглядає досить цікаво (не лише зовні, а й всередині) та не вдає з себе копію якоїсь, наприклад японської машини, як це було з китайськими кросоверами колись. Машина має 7 місць, та достатньо простору для них: довжина 4,7 м, а колісна база 2,7 м. Мотор бензиновий півторалітровий турбо: досить потужний (147 к.с), та з майже дизельним крутним моментом (210 Н.м)! До речі: ми ж випробували цю машину на ділі – тож натиснувши «читати більше» ви зможете ознайомитись не лише з «табличними» даними, а й дізнатись, як новий «Тігго» проявив себе в реальних умовах!

Читати більше…

 

Старайся більше! В EuroNCAP розбили партію нових моделей.

До вашої уваги – чергова підбірка результатів випробувань, проведених EuroNCAP за оновленою методикою, в якій враховується не лише узагальнений ступінь потенційного захисту водія та пасажирів автомобіля, а й те, наскільки захищені пішоходи від наслідків імовірного зіткнення з машиною. Врахована й продуктивність електронних допоміжних систем, які працюють задля підвищення безпеки конкретного авто. Цього разу перевірили BMW 1 та 3 серії, Peugeot 208 і Jeep Cherokee. Звісно ж, у нас є моторошне відео кожного випробування.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up