Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №28

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №28

Нові номери для електромобілів, скільки коштуватиме Skoda Kamiq, «бюджетні» Mini та Volkswagen на електриці, свіжа підбірка краш-тестів від EuroNCAP та прощання з класичним «Жуком».

Так! Електромобілі отримають зелені номери

Добру справу для автомобілістів встигла зробити Верховна Рада 8-го скликання наприкінці своєї каденції. Починаючи з 2020-го року електромобілі будуть мати свої номерні таблички, з зеленими символами, а місця біля зарядних станцій позначатимуться спеціальними дорожніми знаками. Ще додає позитиву той момент, що ідея ця, поки вона була ще ідеєю, обговорювалась з читачами AUTO.RIA, які тоді проголосували саме за застосування номерних знаків. Тепер же всі напрацювання зафіксовані цілком офіційно – у законі.

Читати більше…

Відео дня

Найдоступніший паркетник Skoda почали збирати в Чехії

Головний завод Skoda, що у Млада Болеславі розпочав серійне збирання кросовера Kamiq. Це найменший із «паркетників» бренду, а разом із тим – найдоступніший. Оскільки місцеві автосалони вже почали приймати на нього замовлення, стала відома ціна новинки – від 430 тисяч гривень, що, погодьтесь, доволі цікава пропозиція і для українських покупців.

З двигунів пропонуватиметься літровий TSI потужністю 95 к.с., котрий працюватиме з 5-ступеневою «механікою». Найпотужнішим з бензинових стане 1,5-літровий 150-сильний TSI. Буде присутня й дизельна версія, TDI об’ємом 1,6 л, зі 115 «конячками» та 250 Н.м крутного моменту.

Читати більше…

Електричні новинки: Mini та VW ID.3. Обидві від 30 000 «умовних»

Спершу з’явився Mini. Замовлення на нього почнуть приймати через кілька тижнів, а вже відомо, що «Мінік» зможе долати на одній зарядці до 270 кілометрів. Силова установка застосована від BMW i3S, потужністю 184 к.с., яка розганятиме машину до 100 км/год за 7,3 секунди, а максимальна швидкість становитиме 150 км/год. Час заряджання – від 35 хвилин (на швидкісній станції, до рівня 80%).

Слідом за британським електрокаром, неофіційно, але цілком помітно з’явився електричний Фольксваген. Шпигуни помітили на дорогах хетчбек VW ID.3, який за планами мали показати лише восени цього року. За попередньою інформацією, авто матиме 170-сильний двигун, та кілька варіантів ємкості тягової батареї, які даватимуть запас ходу від 330 до 550 кілометрів. Замовлення на ID.3 теж розпочали приймати, а базова ціна машини «вписується» у ті ж 30 тисяч «умовних», що й за Mini.

Якщо ж чекати нема сил, або трохи не влаштовує ціна на описані новинки, вже зараз у каталогах AUTO.RIA можна підібрати електричний VW e-Up!, або ж трохи просторіший VW e-Golf. З поміж харизматичних міських авто з пробігом, як альтернативу «Міні», радимо звернути увагу на Fiat-500 electric.

Читати більше про Mini Electric

Читати більше про VW ID.3…

 

Skoda Scala, Tesla Model 3 та інші... В EuroNCAP знову розбили кілька нових машин

Експерти EuroNCAP оприлюднили результати відразу шести краш-тестів нових автівок, що дозволяє порівняти кількість зароблених «зірочок» між різними моделями, а заразом оцінити, наскільки змінилась конструктивна безпека автомобілів за минулі роки. Окрім електричної «трійки» від Tesla, випробування пройшли Skoda Scala, MB B-Class та GLE, Kia Ceed і DS 3 Crossback різних версій. Звісно, що відео тестів та інфографіка з результатами традиційно доступні після натиснення «читати більше».

Читати більше…

 

Кінець епохи. Виробництво Volkswagen Beetle завершено після 81 року випуску

Хтось жартує, що «класичні» ВАЗи – це найдосконаліші автомобілі, так як їхній дизайн та конструкція не змінювалась десятиліттями, на відміну від «іномарок». А от і ні – VW Käfer, саме така назва оригінального «Жука», який був створений ще у 1938 році, протримався на конвеєрі до цих днів – аж 81 рік виробництва! І мова не про VW Beetle, а про того, «горбатого», створеного ще Фердинандом Порше.

Проте навіть ця довгенька історія дійшла до свого завершення: 10 липня на мексиканській автофабриці в Пуебло була випущена остання модель класичного «Жука». Всього ж у світі було вироблено 21,5 мільйон цих автомобілів. До речі, якщо у вас є бажання споглядати Käfer не лише на світлинах, а й у власному гаражі – його цілком реально придбати в Україні, кілька пропозицій на AUTO.RIA завжди знайдеться.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up