Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №22

Головні автомобільні новини – за 5 хвилин. Тиждень №22

Ні слова про «євробляхи», кому дали премію «Двигун року», новий BMW 1 серії, як йдуть торги на АЗС, автомобіль тижня – Hyundai Elantra та шпаргалка для влади.

Премія «Двигун року 2019». Сюрприз?

Вже удвадцяте експерти із 31 країни зібрались, щоб визначити які автомобільні двигуни були найкращими цьогоріч. Не вперше у номінації «Кращий двигун року» переміг 720-сильний V8 від Ferrari. Також ця конструкція визнана кращою у діапазоні «Більше за 650 сил».

А от премію «кращий новий двигун» здобула електрична силова установка Jaguar I-Pace. Крім цього, «Джаг» у списку переможців 2019 року з’явиться ще двічі: «Краща повністю електрична установка», та «Мотори від 350 до 450 сил». А це вже серйозна заявка: так зухвало бензинових конкурентів ще не розштовхувала жодна «електричка».

Відео дня

Ознайомитись із повним списком переможців премії можна із нашого матеріалу.

Читати більше…

 

Продажі пального на заправках впали ... Однак споживання в цілому зростає

Бензин потроху втрачає популярність серед українських автомобілістів: його продажі за 4 місяці поточного року скоротились на 4,7%. Натомість дизпаливо розкуповують зі зростаючими темпами: за той же період продажі солярки зросли на 2,4%. Загалом же споживання бензину та дизпалива збільшилось порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У цю підбірку не потрапили дані щодо тенденцій роздрібного продажу автогазу, однак для тих, у кого авто з ГБО, є не менш цікава новина: всупереч прогнозам, поки що ціни на автогаз не збільшуються, тримаючись в діапазоні 12-13 гривень за літр. Проте, вже є інформація про наближення суттєвого подорожчання газу на торгах…

Читати більше…

 

З іншого тіста? Новий BMW 1 серії повністю розсекречений.

Не так часто можна побачити кардинальні конструктивні зміни котроїсь із наявних модельних лінійок автомобілів, тим паче – у старожилів ринку. А ж тут – несподіванка: «одиничка» від BMW буде геть іншою. Так, дизайн зміниться, але не це головне. Машина стане передньоприводною. Нова платформа забезпечить можливість встановлення як бензинових, так і гібридних, і навіть повністю електричних силових установок. А ще, окрім варіантів з ведучим «передком», будуть повноприводні версії першої серії.

Також із дилерських таблиць зникнуть тридверні варіанти – кузов пропонуватиметься виключно з п’ятьма дверми. Конструктори обіцяють що авто, яке наразі презентоване лише на світлинах та у відеоролику, буде виконане зі збереженням головних цінностей бренду – зразкової керованості та вражаючої динаміки. Поціновувачам «заряджених» авто заготовлені «М» версії, найпотужніша з яких, М135і xDrive, матиме 306-сильного турбодвигуна, 8-ступеневого «автомата», лонч-контроль та підніматиме стрілку спідометра до відмітки «100» за 4,8 секунди. Що ж, справді цікаво – залишається почекати ще місяць, коли авто буде представлено «у залізі».

Читати більше…

 

Автомобіль тижня. Hyundai Elantra

Лише через два роки після першої презентації шостого покоління Elantra, корейці показали світові оновлену версію седана. А зараз ця версія дісталась і до України. Конструктивних змін в авто небагато: за виключенням кількох опційних систем, все залишилось як і у дорестайлінгової версії: двигун 1,6MPi та ті ж самі коробки передач, 6-ступенева механічна або гідроавтомат на 6 діапазонів.

Косметичні зміни більш помітні – як зовні авто, так і в салоні, і, власне, це й майже усі зміни. Комплектацій Hyundai Elantra залишається чотири, найдешевша з яких, Active, оцінена в 454 400 грн, а ціни на топову версію Premium починаються від 610 000 грн. Українські автосалони вже розпочали прийом замовлень на оновлений седан.

Читати більше…

 

Шпаргалка для влади. На що зачекалась автомобільна спільнота України

Традиційно спілкування преси із представниками влади відбувається у форматі  «запитання-відповідь». Цього ж разу ми вирішили відійти від цих звиклих засад, і, зібравши найголовніші проблеми, які турбують автомобільну спільноту України, створили своєрідну шпаргалку для влади. Кожен, незалежно від того, нове він (вона) лице у політиці чи уже з досвідом, обіймав (-ла) раніше посаду у держорганах чи ні, може скористатись цим переліком найголовніших питань, які давно зачекались на свою реалізацію. Ми ж готові стати містком між реальним сектором авторинку, як найбільший автомобільний портал України, та тими, хто приймає рішення і готовий до діалогу.

Читати більше…

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up