Двоє вінничан допомогли піймати п'яного водія. Той отримав штраф 20 тисяч

Двоє вінничан допомогли піймати п'яного водія. Той отримав штраф 20 тисяч
  • У вівторок, 13 червня, наш журналіст став свідком цікавої історії, яка закінчилася штрафом у 20 тисяч гривень для нетверезого водія;

  • Люди побачили, як на багажнику авто двоє влаштували «бенкет» та розпивали алкогольні напої;

  • Викликали поліцію. Але довести, що машиною керували, спочатку не вдалося…

Вулиця Келецька, неподалік перехрестя з 600-річчя. На годиннику майже північ. Двоє чоловіків за кілька метрів від припаркованої «Лади» про щось сперечаються і тицяють пальцями у бік автівки. Біля самої машини — третій чоловік, який намагається сісти на заднє пасажирське сидіння. Але йому це вдається не з першого разу — помітні ознаки сп’яніння.

Він насилу відчиняє двері та ледве тримається на ногах. У прямому сенсі падає на сидіння та зачиняє за собою двері.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВИС в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Підходимо до чоловіків, що стояли осторонь та питаємо, що сталося. Виявляється, кілька хвилин тому вони проходили тут і побачили, як на багажнику «Лади» двоє людей щось випивали.
Дійсно, на машині залишилися пусті пластикові стаканчики та якісь пляшки. А де ж другий випивака?

Відео дня

— Ми бачили, як він пішов кудись. У сторону проспекту Космонавтів. Мабуть, за «добавкою», — припускає один з чоловіків.

Ці люди припустили, що один з тих, хто влаштував «бенкет» на багажнику автомобіля, може бути водієм. І що він збирається сісти у нетверезому стані за кермо. Тому вони викликали на місце екіпаж поліції.

За «бенкет» на багажнику не можна карати

Чекати «копів» довелося недовго. За кілька хвилин з’явився поліцейський «Пріус». Правоохоронці вислухали розповідь чоловіків і взялися з’ясовувати, чи не водій той, хто відпочивав на задньому сидінні. До речі, весь цей час фари авто були увімкнені.

Поліцейських чоловік «під шофе» запевнив, що він тільки пасажир. А де дівся водій він не знає. Після розмови з «копами» він одразу почав комусь дзвонити. Це видно навіть на фотографії, яку на місці зробив наш журналіст.

Ймовірно, він телефонував своєму товаришу і казав не повертатися на місце, бо його тут вже чекають поліцейські. Один з патрульних понюхав те, що було у стаканчику… і одразу скривився. Там явно було щось алкогольне.

Через те, що жоден з тих, хто викликав правоохоронців, не міг підтвердити, що машиною «пасажир» керував, поліцейським більше нічого не залишалося, як покинути його відпочивати.

На запитання журналіста, що збираються робити «копи», вони відповіли, що передали орієнтування на це авто своїм колегам. А зараз вимушені їхати працювати далі, бо, за їхніми словами, надходить багато викликів. Стаття 130 Адміністративного Кодексу передбачає відповідальність саме за керування у нетверезому стані. У тому, щоб пити на багажнику авто, порушення немає.

Піймали на Хмельницькому шосе

Наступного дня ми запитали у прес-службі патрульної поліції, чим таки закінчився інцидент.

Прес-секретар Тетяна Фіщук розповіла, що водія цього авто таки піймали пізніше.

— На Хмельницькому шосе його зупинили по орієнтуванню, — каже Фіщук. — Склали протокол за частиною 2 статті 130 КУпАП. Від освідування він відмовився. І мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Друга частина цієї статті передбачає відповідальність за те, що чоловік повторно сів за кермо п’яним. Значить на нього раніше вже складали такі матеріали. На цей раз він отримає штраф 20400 гривень.

Добре, що чоловіки, коли побачили п’яних біля машини, не пройшли повз, а подзвонили на 102. Нетверезе кермування входить у топ причин, з яких, за статистикою, стаються аварії. Про схожий випадок ми писали кілька місяців тому. Але тоді нетверезе водіння закінчилося протараненим парканом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Без Имени

    Склали протокол за частиною 2 статті 130 КУпАП...

    Все вірно. Перший раз був коли водій сів за кермо на Келецькій, неподалік перехрестя з 600-річчя. А другий, на Хмельницькому шосе коли його зупинили по орієнтуванню.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up