Завтра «День без автомобілів». А Ви приєднаєтесь до цього заходу?

Завтра «День без автомобілів». А Ви приєднаєтесь до цього заходу?

У рамках виконання Національного плану дій з енергоефективності на період до 2020 року в Україні передбачається організація «Днів без автомобілів» (Car-Free Day). Захід відзначають щороку 22 вересня.

Концепція проведення даного заходу в різних країнах світу відрізняється, але у всіх є спільна мета – дотримання принципів свідомо екологічного способу життя, а також відповідального ставлення до навколишнього середовища та скорочення шкідливих викидів.

Загалом традиційно «День без автомобілів» проводиться щороку 22 вересня.

Цього дня власникам автомобілів та мотоциклів пропонують на добу відмовитися від своїм «металевих коней».

Відео дня

Опитування

А Ви долучитесь до «Дня без автомобілів»?

 
Коментарі (7)
  • Anonymous

    Ага. Щас все бросил и отказался от автомобиля. Я живу в пригороде. Мне до работы 25 километров. автобус и маршрутка с жд вокзала. я уже раз попробовал вынужденно (когда автомобиль на ремонте неделю стоял). Так вот чтобы успеть на работу мне нужно выезжать автобусом из деревни  в 6.20. Потом 20-25 минут парится на жд вокзале, кофе пить, маршрутку ждать. Ибо в Виннице очень "умная" схема и график движения маршруток. Автобус не успевает к маршрутке в 6.50. А следующая в 7.20. Ну и на работу еще 20 минут ехать маршруткой. Итого путь занимает 1 час 20 минут. Летом еще туда-сюда. А зимой - ну нафик. Ну и просыпаться надо в 5.30 (помыться, побриться, позавтракать).

    А если машинкой то я выезжаю в 7.25 и через полчаса на работе. Итого дорога 30 минут и просыпаться нужно в 6.30. Так что кто как а я за автомобильчик))))))))

    Иванов Иван reply Anonymous

    а я извиняюсь а бензин где вы берете при зарплете 200 долоров и вашей цена

    Anonymous reply Иванов Иван

    расход топлива 6 литров бензина на сотню. автомобилем на круг получается грубо 65 гривен.

    автобус 14 и маршрутка 3. на круг 34 грн. итого машиной мне получается на 31 гривну дороже. возьмем 20 рабочих дней. автомобиль на 620 гривен дороже общественного транспорта. не так уж и много). могу себе позволить)
  • Daily

    в Виннице дорог нету вообще за 25 лет транспортный поток увеличился в тысячу раз а дорогу в ширину не добавил никто ,ну разве что пару карманов кинул Гройсман на перекрестках.Тот же проспект Юности построен при совдепии имеет три полосы в одну сторону и при этом тогда ездили две с половиной машины ,танцуем дальше господа завтра немного снега и дождя и в городе сплошная пробка.

    Иванов Иван reply Daily

    санек это статя не о автомобилях и дорогах а о нищите. преставляю сибе здесь день без автомобиля где нет ни такси ни автобусов ни пасажырских поездов
  • Daily

    в городе авто уже не нужен давным давно-дешевле такси
  • Иванов Иван

    можна ввести неделя без отопления зимой моемся без теплой воды отреж на месяц электроввод и много других веселых мероприятий с целю энергоэфекта
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up