Журналістів на Вінниччині стане більше

Журналістів на Вінниччині стане більше
Пройшов перший дводенний семінар школи журналістики для людей з обмеженими можливостями, партнерами якої виступає Медіа Корпорація “RIA”. Вивчали ази професії, а також слухали майстер-класи від справжнього профі

Стартував проект «Рівні можливості: журналістика для всіх», в рамках якого людей з обмеженими фізичними можливостями безкоштовно навчають основам журналістики.

А вже 5-6 серпня у Вінницькому міському центрі соціально-психологічної реабілітації «Гармонія», що неподалік від кінотеатру "Мир" перший дводенний тренінг. Йому передував етап відбору слухачів - серед усіх, хто подав заявку, обрали 20. Серед них як інваліди дитинства, так і люди, що втратили здоров'я від травм та наркотиків.  

Вступне заняття провів головний редактор газети  RIA та сайту 20minut.ua Євгеній Фролов, розповівши про те, що в сучасному світі, в епоху інтернету люди з обмеженими можливостями можуть бути повноцінними журналістами, працювати над розслідуваннями та іншими складними жанрами.

Відео дня

Previous Next

Головним тренером перших двох навчальних днів була Тамара Бабакова, що протягом кількох років працювала головним редактором журналу "Фокус" та сайту focus.ua. Тамара - відомий в Україні медіа-спеціаліст. Вона, зокрема, була одним із спікерів на червневому медіа-форумі у Вінниці, що організувала «Інтерньюз-Україна», та на який з'їхалися журналісти з різних куточків держави.

Тамара розповідала про те, як обирати теми для статей, як писати цікаві тексти та утримувати увагу читача від першого слова і до останньої крапки.

Наприкінці першого дня заняття Тамара дала кожному домашнє завдання, яке мало бути готове вже наступного ранку. Результати її здивували.

- Чесно кажучи, не очікувала, що будуть такі непогані тексти, - каже вона.

Особливо Тамару здивував Юрій Прокопенко. Йому важко рухати навіть долонями, але за один вечір він написав текст, що зайняв би більшу половину газетної шпальти. І написав його добре.

- Там лише трохи треба було його допрацювати - і все, можна друкувати, - каже Тамара.

Юрій Прокопенко - відомий вінничанам. Він автор книги «Наркотики. Откровения людей, пострадавших от употребления наркотиков» та кількох поетичних збірок. Вириваючись із наркозалежності, він втратив здоров'я, але набув виняткової сили волі.

Його тексти та тексти інших читачів, написані в рамках проекту «Рівні можливості» скоро можна буде прочитати на сайті 20minut.ua в рубриці "Журналістика для всіх". Сам проект здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Реалізують же його громадська організація для молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» та Центр громадської активності «Результат».

Previous Next
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up