Вадим Кудіяров: «Вінницька мафія розпочала зачистку активістів Майдану»

Вадим Кудіяров: «Вінницька мафія розпочала зачистку активістів Майдану»
Вадим Кудіяров, голова вінницької "Батьківщини молодої", звернувся до редакції з проханням поширити його заяву, в якій йдеться про причини його затримання. Подаємо текст у повному обсязі.

"Одразу хочу попередити, що не буду пустослівно переконувати нікого в своїй невинуватості. Правду не доказують! Я просто публічно назву речі своїми іменами, а громада самостійно усе  розсудить та розставитькрапки над «і».

Моя позиція дуже чітка: мене хочуть «закрити», щоб я не заважав новій владі користуватись   корупційними схемами, створеними ще за часівминулої. Більше того, роблять це жорстко та  аморально – намагаючись очорнити моє ім’я в очах суспільства, зробити причетним саме до тієї категорії злочинів, з якими я веду запеклу боротьбу. Мабуть розраховують, на те, що в очах громади я втрачу моральне право боротись з хабарниками при владі, але суспільство вже навчилось фільтрувати інформацію, яку вкладають йому у вуха і вміє робити власні висновки.

У мене складається таке враження, що людям, які сьогодні, ціною сотень життів, прийшли до влади, імпонує формат державного правління та образ життя злочинця Януковича. Адже вони будують схожу модель влади - підконтрольну на усіх рівнях. Нова команда, кістяк якої складається з вінничан, за прикладом своїх попередників, хоче «прогнути» під себе всі гілки влади: законодавчу, виконавчу та судову. Ну і як без славнозвісної четвертої влади – засобів масової інформації. Якщо з першими двома легко домовитись, то суди в принципі процесуально незалежні. До них має бути особливий підхід.

Відео дня

Нагадаю про нещодавній скандал з Олександром Вільчинським, екс-головою Вінницького окружного адміністративного суду. Він був людиною екс-мера Гройсмана. Судді, за підтримки нашої громадської організації,переобрали на посаду голови суду нейтральну людину, не підконтрольну нікому. А для узурпаторів влади контролювати ситуацію в їх рідному регіоні – дуже показовий момент. Для них важливо мати свою людину в суді, де розглядаються справи стороною в яких є органи державної влади та місцевого самоврядування.

Крім того, сьогодні намагаються «зігнути» під себе Вінницький апеляційний адміністративний суд. Голову суду Віталія Кузьмишина і всю судову установу відкрито дискредитують, нібито знайшовши підстави звинуватити їх у витрачанні грошей не за призначенням. А всі знають, що саме цей судвпевнено «тримає марку» суду європейського зразка іє  кращим в Україні.

З владою все зрозуміло, тож тепер давайтерозберемось,хто все-такихоче нейтралізувати мене і, власне, весь антикорупційний рух на Вінниччині.

По-перше – це УБЕЗ (Управління по боротьбі з економічними злочинами). Саме це відомство отримало від громадських організацій матеріали, згідно з якими мало б відкрити близько десятка кримінальних проваджень на посадовців місцевого та загальнодержавного рівня. Коли ми тільки починали роботу антикорупційного комітету у нас налагоджувалось ефективне співробітництво з керівником УБЕЗа Наумовим. Він був готовий сприяти розслідуванню масштабних розкрадань бюджету. І де він зараз? Усі справи подані громадськістюнове керівництво «тормозить» і тим самим покриває крупні економічні злочини, ставши однією з ланок злочинної схеми.Показово і те, що вигороджувати корупціонерів правоохоронці вирішили самим простим методом – дискредитувати мене – особу, яка збирала факти розкрадань бюджету, подавала заяви про правопорушення і слідкувала за просуванням слідства.

Під номером два в списку зацікавлених – пані Антонець. Протестні організації пікетували усі судові засідання, де розглядалась справа про її поновлення на посаді. Тож у своїй заяві вона вказала, що я вимагав з неї кошти, а взамін пропонував спинити хвилю громадського обурення щодо її поновлення на посаді. Але яким чином я впливаю на громадськість? Так, я маю вплив на молодіжну організацію, яку очолюю, але не більше.

Безумовно, основна мета Тетяни Антонець – це не стільки моє засудження, скільки можливість утриматись на посаді. Я певен, що ця особа не погребує жодними методами, аби тільки залишитись керувати лікарнею. Тож, щодо її змови з правоохоронцями та окремими представниками влади у мене сумнівів теж немає. Можу припустити, що ця діячка невдовзі все-таки «спливе» на керівній посаді,можливо навіть вміністерстві,не дарма ж вона так прислужується новій владі.

І нарешті – начальник обласної міліції Олег Школьний. Саме з приходом Школьного почався тиск на активістів Майдану. Почались переслідування таобшуки по факту захоплення ОДА. В тому числі такі дії були направлені і проти мене. А вся справа в тому, що колишній керівник міліції Русин під час штурму ОДА не дозволив міліції бити людей, хоча на скільки мені відомо, він отримав команду дати жорстку відсіч і всі засоби для цього у нього були. Виправляти його «помилки» у Вінницю прислали Школьного, от він зараз і «відпрацьовує» свою посаду.Що зробив Школьний за пів року перебування на посаді? Навіть кримінальна справа порушена по факту подій, які відбувались 17 квітня біля ОДА, і в результаті яких я більше трьох тижнів пролежав у лікарні, безрезультатно лежить у слідчого в шухляді.

Це тріо – лише вершина айсберга. Я переконаний, що в ході слідства буде з’являтись чимало цікавої інформації про посадовців крупнішого калібру. А щодо мене, то я повністю не погоджуюсь із звинуваченнями слідства, адже вони просто не відповідають дійсності. Ще раз наголошую, що я не маю наміру виправдовуватись, адже ніякого злочину мною скоєно не було.

Хоча, не можу не відреагувати на непрофесійну роботу та очевидну підконтрольність окремих ЗМІ. Кілька інформаційних ресурсів, одразу після мого затримання,оприлюднили не перевірену інформацію, якій не надано оцінки судом і яка, до того ж, не відповідає дійсності.Зокрема, одні писали, що мене нібито затримали «за вимагання хабаря», інші вказували, що «арешт відбувся на території дитячої лікарні», тощо…Нажаль, окремі представники ЗМІ чомусьзняли з себе функцію об’єктивного та неупередженого інформування суспільства, натомість дозволяють собі ігнорувати основні журналістські стандарти, базові етичні та професійні норми. Зате вони сумлінно попрацювалидля зайвого «підігріву» ситуації і висвітленняїї в потрібному ракурсі…

І на останок - нажаль, мусимо визнати, що військовий конфлікт в Україні використовується для відводу уваги від іншоговорога, що знищує країну зсередини – організованого злочинного збіговиська, який перетворив державні посади на приватний бізнес. Майдан вимагав повного «перезавантаження» у владних коридорах, а домігся лише показушної кадрової перетасовки в результаті якої на посадах залишились ті самі прислужники режиму. Людям пропонують жити по новому, але правила гри зовсім не змінились. Я став «незручним» сьогодні, бо не мирився з узурпацією влади і кожен, хто стане «не зручним» завтра не застрахований від схожої участі. Тож, варто зрозуміти, що агресорна сході Українинасправді не набагато небезпечніший ніж агресор у владі України…"

Читайте також:

Антикорупціонер Кудіяров за гратами. Громадські активісти переконані - його підставили

Тетяна Антонець: "Кудіяров пропонував свою "протекцію". Хотів спочатку 10, а потім і 100 тисяч доларів"

Вадима Кудіярова арештували з можливістю застави. Ціна волі - 120 тисяч гривень

Кудіяров на свободі - його звільнили під заставу у 120 тисяч гривень

 

Коментарі (44)
  • Anonymous

    Вадим, держись!!!
  • Anonymous

    Набув манії величі
  • Anonymous

    Антонець за грати!
  • Anonymous

    Согласен с Вами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв українців за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up