Олійник готовий піти у відставку

Олійник готовий піти у відставку
Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник готовий піти у відставку, айдарівці домовлятимуться з активістами і запрошують Януарія Шостака в АТО

На прес-конференцію в облдержадміністрацію, яка проходила сьогодні, 8 грудня, крім журналістів, прийшли близько 10 активістів, які перед цим неодноразово вимагали відставки Олійника. Серед яких Януарій Шостак, Таїсія Гайда, «свободівець» Олексій Фурман. Також у залі були бійці батальйону «Айдар», разом зі своїм командиром Сергієм Мельничуком.

Відео дня

Коментуючи ситуацію шостого грудня, Олійник заявив, що готовий сісти за стіл переговорів, але керуватись виключно законами. 

- Низько вклоняю голову над всіма майданівцями, і готовий на будь-який крок, навіть піти у відставку із завтрашнього дня, але, тільки тоді, коли передам область, за яку відповідальний, як посадова особа виконавчої влади в стабільному стані, - сказав губернатор.

Незадоволені активісти почали всі разом кричати і слово взяв командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук, і звернувся до активістів.

- Я щойно приїхав із Щастя, що ви тут робите? Ви знову хочете розхитати країну? Там гинуть хлопці. Хочете демонструвати силу, мітингуйте, але захоплювати адмінбудівлі я не дам. Я не хочу, щоб повторилося як в Донецьку.

Януарій Шостак запитав у комбата «ви хто такий, щоб нам не дозволяти (захоплювати адмінбудівлі)». На що Мельничук відповів, що хоче, аби він поїхав з ним в АТО. Присутні зустріли пропозицію схвально.

Після словесних перепалок «Айдарівці» сіли за стіл перемовин із активістами. Домовились, що буде створено робоча група у складі представників усіх громадських організацій Вінниччини, в яку увійдуть і бійці батальйону «Айдар».

- Влада не знайшла розуміння з народом, і треба його шукати. Я не хочу щоб місто Вінниця було таке, як місто Луганськ. Робоча група визначить, як діятимуть далі, - сказав Мельничук.

«Айдарівці» пішли на переговори, пообіцяли представити перші результати своїх перемовин через годину.

Коментарі (3)
  • Місцевий

    "Олійник готовий піти у відставку" - пацан сказав, пацан повинен робити. Нема чого гнати порожняк, і ляпати даремно язиком.
  • Анонім

    Две банды дерутся за власть. Будем посмотреть))))))))))))).
  • Протоукр

    Ситуация интересна. С одной стороны, оккупационной администрации безпорядки не на руку, поэтому каратели из "Айдара" и здесь. С другой стороны карателям нужно поддерживать имидж "защитников", мол они никого не подавляют, и за "народ". Посмотрим чъё кунфу сильнее...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up