Майдан – 3, чи провокація? Що насправді відбулося у Києві?

Майдан – 3, чи провокація? Що насправді відбулося у Києві?
На Майдані Незалежності у Києві 7 червня знову з’явилися намети. Але до ранку наступного дня їх знесли невідомі у балаклавах. Вінничан серед нечисельного загалу протестувальників не було. Хто ініціював акцію і якими були їхні вимоги?

- Повірте, якби хтось з наших земляків був на цій акції, у Вінниці про це вже знали б, - повідомила у розмові з журналістом RIA активістка Таїсія Гайда. – На мою думку, це очевидна провокація.  Можливо, хтось хотів скопіювати сценарій початку Революції Гідності. Чекали, що, як і тоді, у листопаді минулого року, знову з’явиться  міліція, знов лупитимуть людей, нищитимуть намети, а кремлівські служки все це фіксуватимуть на фото- відео зйомку. Мабуть, це найбільш вірогідне пояснення ситуації. Тільки при цьому її організатори забули відому істину: копія завжди гірша за оригінал.

Голова обласної Спілки воїнів-афганців Петро Кирилішин звернув увагу на те, що намети на Майдані з’явилися одразу після того, як на сході бійці відбили наступ російсько-терористичних бойовиків на Мар'їнку.

- Думаю, все це ланки одного ланцюга, - каже Петро Кирилішин. – Те, що нас пресують і на фронті, і в тилу, у мене нема жодного сумніву. Віжки усіх цих подій тримають у Москві. В цьому теж не сумніваюся. А те, що вони вміють брехати на весь світ, пам’ятаю з війни в Афганістані. Про нас тоді передавали по телебаченню і говорили по радіо, що радянські солдати не воюють, а мало не на курорт поїхали. І про втрати не говорили. Про них люди дізнавалися з «чорних тюльпанів» - цинкових гробів, які приходили з війни. Так що нічого нового дядько Путін не придумав. Ситуацію на Майдані пояснюю так: не вдався прорив на передовій, вирішили розхитати обстановку в тилу. І це не остання провокація. Їх буде ще не одна.

Відео дня

Боєць одного з батальйонів, який нині в зоні АТО, у телефонній розмові висловив своє ставлення до подій на Майдані 7-8 червня.

- Те, що відбулося в Києві, це дитячі ігри у порівняні з тим, що може бути насправді, - каже Володимир. – Третій Майдан, якщо почнеться, то його почнуть патріоти, які нині стримують ворога. Повірте, уже неодноразово були ситуації, коли хлопці рвалися у Київ. Мені особисто доводилося заспокоювати і зупиняти гарячі голови не робити дурниць. Розумію їх, що не від доброго життя хлопці рвуться навести порядок в країні. Нова влада обдурює нас так само, як і стара. Перше, що їм треба зробити, перестати брехати. Друге – робити те, що обіцяли на Майдані і вже після Майдану. Хтось тягнув Порошенка за язик говорити про те, що буде щодня платити по тисячі гривень тим, хто на передовій? Він сам про це сказав. А де ті гроші? Так само, як і про АТО, яке не буде тягнутися місяцями. Що не кажіть, забрехалася наша нова влада не менше, ніж при Янику. Люди можуть все зрозуміти і все витримати. При одній умові: якщо до них ставитися по-людськи і не обманювати. Ніби прості речі, а політики у київських високих кабінетах чомусь цього не розуміють

Що насправді відбулося у Києві?

7 червня біля стели Незалежності встановили декілька наметів. Пізніше міліція пояснила, що всі вони були однотипні, та ще й дешевенькі, з магазину «Епіцентр», що свідчить про організований збір протестувальників. Організатори - ГО "Громадським БлокПост" назвали акцію "Майдан – 3". Вони вимагали зміни вищого керівництва країни,  системи влади, скасування поправок, внесених до Конституції та до закону про воєнний стан. Вимагали прийняття  закону  про імпічмент президента, індексацію пенсій та зарплат, скасування грабіжницьких тарифів. Акція була малочисельною, відбувалася на фоні жовто-блакитних та червоно-чорних прапорів. Була й інша українська символіка. Прохожим роздавали листівки із переліченими вище вимогами.

Вночі на протестувальників напали невідомі у балаклавах і змели їхні намети. Потерпілі викликали міліцію, але писати заяви про напад відмовилися. У МВС зазначають, що під час згортання повалених наметів правоохоронці виявили пляшки з-під алкогольної продукції та медичний шприц з рідиною. Вилучені предмети направлені на експертні дослідження для встановлення їх вмісту. Працівники Шевченківського районного управління міліції столиці за даним фактом розпочали перевірку.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Місцевий

    Служба безопасности Украины выдворила из страны организатора антиправительственной акции «Майдан 3.0» Рустама Ташбаева. Об этом сообщил журналистам во Львове глава ведомства Валентин Наливайченко, передает «Интерфакс».

    По его словам, Ташбаев получал финансирование из самопровозглашенных республик Донбасса, в частности, на палатки, которые были установлены на площади Независимости в Киеве.

    Он отметил, что сотрудники милиции обнаружили в одной из палаток оружие. «Нужно дать возможность органам внутренних дел выяснить, почему оружие туда попало», — подчеркнул Наливайченко.

    Молодых людей в масках, разогнавших акцию, он назвал самообороной Майдана, которая до сих пор обеспечивает его безопасность. «Эта акция была ликвидирована», — сообщил глава СБУ.

    Как сообщалось, 7 июня около сотни протестующих вышли на Майдан и потребовали от президента страны Петра Порошенко отчета о проделанной работе. Позднее демонстранты установили палатки, некоторые из протестующих объявили голодовку. В ночь на 8 июня палатки снесли неизвестные молодые люди в масках. По факту нападения МВД Украины возбудило дело о хулиганстве.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up